Puissa hiljalleen kypsyvät omenat nostavat veden kielelle. Punakaneli ja Valkea Kuulas ovat omat suosikkini vanhempieni entisestä puutarhasta. Niitä tuli kerättyä ja syötyä (isin lahjomana, krhm) joka vuosi. Omenat olivat osa elämääni. Perinteinen omenapiirakka ei kuitenkaan ole koskaan ollut mitään suurinta herkkuani, mutta pari muuta ohjetta omenoista jaan mielelläni täälläkin. Joukossa on sekä suolaisia että makeita herkkuja.

  1. KANA-PITALEIVÄT JA OMENA-KESÄKURPITSASLAW – Tämä ohje muutti meille Ruokaboksin mukana. En olisi koskaan itse tajunnut testata omenaa ihanassa raastesalaatissa. Sen maku sopii niin täydellisesti, että älä tee vain omenasalaattia, vaan tee myös nuo pitäleivät.
  2. OMENAMEHUA MEHUSTIMELLA – Varsinaista reseptiä mehulle ei ole, mutta kannattaa kokeilla sitä, jos saa mehustimen/mehuprässin lainaan jostakin. Itsetehty omenamehu on PA-RAS-TA!
  3. SYKSYN ENSIMMÄINEN KAURA-OMENAPAISTOS – Vaikka omenapiirakka ei nappaa, klassinen kaura-omenapaistos toimii. Tykkään rouskeesta ja sitä tässä herkussa riittää.  Tämän kanssa suosittelen tarjoamaan Ingmanin maidotonta Choice-vaniljajäätelöä. Se on maailman pehmeintä!
  4. TOFFEINEN OMENAHILLO – Anna anteeksi karmeat kuvat, mutta kokeile ihmeessä tätä suosittua uunihilloa. Uuni antaa paahteisen, jopa karamellisen maun tavalliselle omenahillolle ja isokin satsi valmistuu helposti.
  5. OMENA-MOZZARELLASALAATTI – Ei näissäkään kuvissa ole kehumista, mutta itse salaatti on herkkua. En ole hetkeen tehnyt tätä, mutta nyt, kun omenakausi alkaa, kaivelin vanhan ohjeen valmiiksi esille.
  6. UUNIOMENAT TULIAISIKSI ANOPILLE – Hasselbackan perunat ovat tuttuja lähes kaikille, mutta testaapa yhdistää viiltoidea omenoihin. On nimittäin törkeän helppoa ja hyvää.

Hei, laittakaa kommenttiboksissa parhaat omenareseptit jakoon! :)

Psst! Näitä karamelli-omenapaloja on kyllä ihan pakko kokeilla! :D