PR-LÄHETYS / ELEPLANT

Sain Eleplantin väeltä PR-lähetyksen, joka sisälsi margariinia, joka maistuu aivan voilta. Siksi kutsun sitä tässä vegaaniseksi voiksi, vaikka se kuulemma jotakin ihmisryhmää kovasti suututtaa. Minusta se kuitenkin kuvaa tuotetta osuvasti. Tätä palana myytävää herkkua voi käyttää samalla tavalla kuin maitopohjaista voita eli leivontaan, paistamiseen, leivälle, maustevoihin ja vaikka mihin. Reseptivinkkejä löydät esimerkiksi täältä. Ainoa miinus tässä tuotteessa on se, ettei käärepaperista löytynyt tuttua mitta-asteikkoa, mutta vanhana leipurina mittaan sen 50 grammaa kyllä silmämääräisestikin.

Lähetyksen mukana tuli laatikollinen omenapiirakka-aineksia, joten lähdin testailemaan Eleplanttia leivonnassa. Mietin, voiko kookosrasvasta, kaurajuomasta, kaakaorasvasta ja rypsiöljystä saada samaa makua kuin voissa, mutta tämän maku on jopa parempi! Käytin leipomukseeni myös ensimmäistä kertaa aquafabaa eli kikhernelientä. Jos tahmainen omenapiirakka houkuttelee, mutta et missään nimessä tahdo siitä vegaanista, voit korvata reseptin aquafaban kahdella kananmunalla. Tahmainen tarkoittaa tässä sitä ihanaa koostumusta, mikä on hetki sitten uunista tulleessa, vielä kuumassa kauralastussa. Sitkoinen, venyvä ja tahmea. Aah!

Tahmea omenapiirakka vegaanisena

1 dl aquafabaa

2 dl sokeria

2,25 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia

2 keskikokoista, kirpeää omenaa (Granny Smith 😍🍏)

50 g Eleplantia (vegaanista voita)

   

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita juustohöylä pakastimeen viilenemään. Huuhtele omenat ja leikkaa neljään osaan. Poista siemenkodat, mutta jätä kuori. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Vatkaa aquafaba (tai munat) ja sokeri kuohkeaksi, vaahtomaiseksi taikinaksi. Tähän menee tehosekoittimella noin 5 minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauheseos taikinaseokseen varovasti käännellen.

Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina sinne. Asettele omenaviipaleet vuokaan kuori ylöspäin ja paina viipaleiden alareuna kiinni vuoan pohjaan. Höylää vegaaninen voi siivuiksi ja asettele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakan kuuluu jäädä keskeltä hieman pehmeäksi tai tahmeaksi. Silloin se on täydellinen. (Saat koostumuksesta ehkäpä parhaan mielikuvan tämän postauksen alimmasta kuvasta.)

Psst! Tarjoa hieman jäähtynyt piirakka vaniljajäätelön kanssa. Meidän pienen perheen ikisuosikki on Choicen Smooth Vanilla -soijajäätelö. 🍦