Kesällä eivät yleensä kuumat herkut niin usein maistu, joten elän mielelläni hyvin salaattipohjaisella tankkauksella. Perinteinen jäävuorisalaatti yhdistettynä tomaattiin ja tuorekurkkuun jää lautaselle, mutta jos mukana on mitään tuon eksoottisempaa, vesi herahtaa kielelleni. Koska kesällä salaatilla on pärjättävä pidempiäkin aikoja, mukaan kannattaa laittaa hieman täyttävämpääkin herkkua. Tällä kertaa mozzarellapalloja!:)

Omena-mozzarellasalaatti

puoli ruukkua lollo rossoa

puoli ruukkua rucolaa

100 g pisaratomaatteja

vihreä omena

150 g mozzarellapalloja

Kastike:

kaksi pientä kourallista basilikan lehtiä

puolikas sitruuna (mehu ja kuoriraastetta)

suolaa

n. 1 dl oliiviöljyä

Revi salaatit kulhoon. Puolita tomaatit pitkittäin. Leikkele omena paksuiksi siivuiksi ja siivut vielä puoliksi. Lisää salaattipohjaan tomaatit, omena sekä mozzarellapallot.

Valmista kastike panemalla basilikanlehdet mitta-asteikolliseen kulhoon. Lisää puolikkaan sitruunan mehu, sipaus sitruunankuoriraastetta sekä suolaa. Täytä sitten kulho yhteen desilitraan asti oliiviöljyllä ja sekoita aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista suola.

Yleensä tarjoilen kastikkeet erillään, mutta tänään kaadoin kastikkeen salaatin päälle juuri ennen sen sekoittamista ja tarjoilua. Periaatteessahan mozzarellapallot olisi voinut laittaa marinoitumaan kastikkeeseen jo hyvissä ajoin, mutta sitä en innostuksissani ajoissa tajunnut. Hyvää oli joka tapauksessa. Kokeilkaa ihmeessä vaikka grilliherkkujen seurana!:)