*KAUPALLINEN LINKKI

Olin ollut vähän turhankin tehokas, sillä olin tilannut samalle viikolle sekä Sannan ruokakassin että *Ruokaboksin. Ai, miten? Hyvä kysymys. Muistan tilanneeni Sannan ruokakassin jo viikkoja sitten viime vuoden puolella testatakseni ensimmäistä kertaa vegekassia. Unohdin kuitenkin koko tilaukseni ja eräänä iltana törmäsin kilpailevan firman eli Ruokaboksin tarjoukseen, johon innostuneena sitten tartuin. Heiltä tilasin lihaa sisältävän boksin kokeiluun. Kun sain toimitustekstarit molemmilta firmoilta, menin ensin paniikkiin, mutta sitten ajattelin, että teenkin näistä vertailun.

Tältä muuten näyttää jääkaappi kahden toimituksen jälkeen. Toisilla on viinihylly, meillä on kätevä yrttihylly. Mutta kun ne oikeasti pysyvät noin pötköllään tuolla hyvässä kunnossa, ikkunalaudalla ne nuupahtavat heti. Yllätyin kyllä, että toimitusten sisällöt mahtuivat molemmat kaappiin eikä mitään tarvinnut pakastaa. Toimitukset saapuivat ovelleni tietysti samaan aikaan, vaikka toivoin, etteivät niiden tuojat törmäisi toisiinsa. Luulevat varmaankin, että meillä on jokin suurperhe täällä, jolle ei yksi ruokakassi vaan riitä! :D

Toimitus:

Sannan ruokakassin raaka-aineet toimitetaan paperi- ja muovikasseissa, jotka oli muistaakseni ennen brändätty, mutta nyt kassit olivat ihan tavallisia eli printittömiä ja logottomia. Kuvasta tosin puuttuu toinen, muovinen pussi. Ruokaboksi taas on kirjaimellisesti boksi, joka on tehty pahvista ja jossa on firman nimi. Koska toimituksia ei tarvitse itse hakea tai kantaa mistään, ergonomialla ei ole juurikaan väliä. Muuten antaisin pisteet kasseille, joita on helpompi kantaa. Ruokaboksilla on sopimus kuljetuskumppanin kanssa, että uutta boksia tuotaessa vanha otetaan mukaan ja kierrätetään, mikä kuulostaa minun korviini todella hyvältä diililtä. Vihaan nimittäin pahvien roudaamista keräysastialle.

Kumpikin yritys ilmoittaa fiksusti etukäteen tekstiviestillä tunnin aikavälin, jonka sisällä lähetti tuo toimituksen kotiovelle maanantai-iltana. Nettisivuilla voi laittaa toimituksia tauolle, jos haluaa jättää jonkun viikon väliin tai vaikka lopettaa tilaamisen kokonaan. Reseptit saa aina jo hyvissä ajoin ennen toimitusta, jotta voi tarkistaa, että kotoa löytyy tarvittavat perusaineet kuten vehnäjauhot, öljyt ja mausteet, joita resepteissä tarvitaan.

Reseptit:

Ensimmäinen Ruokaboksista kokeilemani ohje oli kana-pita ja ai jösses, miten rakastuin omena-kesäkurpitsaslawiin! Ruokaboksin reseptit näkee heidän nettisivuiltaan. Sannalta taas testasin lämpimän nuudelisalaatin thaibasilikalla ja cashewpähkinöillä. Lapsi sanoi, että se oli parempaa kuin kiinalaisessa ravintolassa. Minustakin ruoka oli hyvää. Sannan reseptejä olen kokeillut enemmän ja useammasta kassista, sillä olen tehnyt heidän kanssaan blogiyhteistöitä muutaman kerran, mutta myös tilannut eri kasseja itse.

Molemmat ilmoittavat toimituksen mukana tulevassa lehtisessä toimituksen tarkan sisällön ja jokaisen reseptin kohdalla lukee valmistusaika, mikä on minulle hyvin tärkeä tieto, jotta tiedän valita oikean reseptin oikeaan hetkeen. Raaka-aineet ovat laadukkailta ja niitä toimitetaan sen verran, ettei mitään purkinpohjia jää pyörimään jääkaappiin. Tämä on myös syy, miksi aina välillä päädyn tilaamaan ruokatoimituksia.

Hinnat:

Hintataso on aika sama kummassakin palvelussa. Toimituksesta ei makseta erikseen, vaan se on huomioitu kassien hinnoissa. Vertaillakseni hintoja, joihin vaikuttaa sekä aterioiden että ruokailijoiden määrä, tarkistin, paljonko maksaa ostaa vegekassi/vegeruokaboksi, jossa on kolme kasvisruokaillallista neljälle hengelle. Sannan ruokakassi tarjoaa kassin ilman alennuksia hintaan 74€, Ruokaboksin hinta vastaavalle tilaukselle ilman alennuksia on tismalleen sama 74€ boksilta. Pienin ja samalla edullisin vaihtoehto löytyy Sannalta, sillä kolmen aterian Maukaskassin voi tilata kahdelle hengelle, jolloin sen hinta on vain 50 euroa.

Erikoisboksit:

Sekä Sannan ruokakassi että Ruokaboksi ovat kehitelleet tuotteestaan kasvisruokaversion, mutta vegaanista tuotetta ei ole kummallakaan. Molemmilta löytyy myös lasten suosikkiruokia sisältävät kassit/boksit. Sannalta saa “tavallisena” ruokakassina joko Perhe- tai Maukaskassin, kun taas Ruokaboksin niin sanottu perustuote on aina Ruokaboksi.

Muuta hyödyllistä tietoa:

Kumpikin ruokapalvelu tarjoaa ensikokeilijalle alennetun hinnan. Tästä ropisee paljon plussaa, sillä kynnys kokeilemiseen laskee. Sannan ruokakassin kohdalla ensikokeilija voi säästää kassista riippuen jopa 20 euroa, Ruokaboksi taas antaa kiinteän 10 euron alennuksen ensimmäisestä tilauksesta. Myös asiakaspalvelu on helppo tavoittaa kummankin tapauksessa. *Ruokaboksista saa 20 euron alen suosittelukoodillani HAYH ja Sannan ruokakassista 10€ koodilla SRK100009646. Mitään blogiyhteistöitä ei näiden yritysten kanssa ole käynnissä, vaan koodit ovat henkilökohtaisia ja nappasin ne heidän nettisivuiltaan! :)