Kaura-omenapaistos on klassikkojälkiruoka, jota kaikki tekevät syksyisin, mutta josta en ole juuri koskaan oikein välittänyt. Sitten äitini valmisti paistosta tällä ohjeella ja käänsin kelkkani. Ihaninta tässä on se, että omenat, joista paistos tehtiin, on napattu tien varrelta erään talon edestä. Tien vieressä on laatikko täynnä omenoita ja lappu, jossa isäntäväki kehottaa ottamaan omppuja mukaan. Olen hakenut sieltä omenoita jo muutaman kerran, joten seuraavalla kerralla vien kahvipaketin tai muuta pientä kiitokseksi.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaura-omenapaistos

500 g omenalohkoja (kuorineen)

1 rkl vaniljasokeria

2 tl kanelia

250 g voita

2 dl fariinisokeria

6 dl kaurahiutaleita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voi suuressa kattilassa. Laita omenalohkot piirakkavuokaan. Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita sitten kunnolla. Mittaa voisulan joukkoon kattilaan fariinisokeri ja sekoita. Lisää kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi vuokaan omenoiden päälle.  Paista uunissa n. puoli tuntia. Kun paistos on saanut vähän väriä, suojaa sen pinta alumiinifoliolla. Nauti vielä lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon seurana. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA