On aikaa kääriä taas hihat ja hyökätä sokerihammas vihloen keittiöön. Etsin viime viikolla omasta blogistani erään mattoni nimeä, kun törmäsin suklaiseen reseptiin, jonka olin jo unohtanut. Yksinkertaistettu peltiversio Kinder-piirakasta löytyy täältä, mutta sain idean tuunata ohjeen paremmaksi. Pienemmäksi, mutta kauniimmaksi. Syntyi Kinder-kakku. Pahoittelen jo etukäteen kuvapommitusta, sillä näistä ei voinut jättää pois ainoatakaan. Suojatkaa näppäimistönne, kohta valuu kuola.

Kinder-piirakka on jo parina vuonna ollut pääsiäisen hitti ja siihen rakastuu jokainen, jonka sydämen maito- ja valkosuklaan liitto saa tykyttämään. Paitsi, että kuulin muutama päivä sitten, ettei valkoinen kerros Kinder-munissa edes ole valkosuklaata, vaan jotakin “maitotöhnää”. Mitä ihmettä? Koko lapsuudeltani katosi juuri pohja. Piirakkaversiossani on lisänä valkosuklaata eikä se ainakaan pahentanut makua, mutta kakusta jätin valkosuklaan pois. Ottakaa tämä ohje talteen, sillä Kinder-kakku hakkaa Kinder-piirakan mennen tullen.

Kinder-kakku

Pohja:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

100g voita

3.5 dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1.5 dl maitoa

Voikreemi:

150g voita

1 tl vaniljasokeria

5 dl tomusokeria

1 rkl vettä

Pinnalle:

200g maitosuklaata (eli Fazerin sininen suklaalevy)

Koristeeksi:

erilaisia Kinder-munia ja -patukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi paksua, kun vatkaimesta voi tiputtaa taikinan päälle kuvion eikä kuvio katoa heti. Lisää sitten joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä pohjataikinan ylimääräistä sekoittamista. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja jonka laidat on voideltu. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jätä kypsä kakkupohja jäähtymään kunnolla.

Notkista huoneenlämpöinen voi pehmeäksi. Mausta se vaniljasokerilla ja suosittelen nimenomaan aitoa vaniljasokeria. Sekoita tomusokeri voin joukkoon pienissä osissa koko ajan samalla vatkaten. Lisää vielä lopuksi vesi ja sekoita kreemi tasaiseksi. Jos kreemi ei tunnut notkistuvan, lisää joukkoon tippa kuumaa vettä. Levitä valmis voikreemi kakun päälle ja sivuille suunnilleen tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku sitten jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun sulatat suklaan.

Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Lisää sitten maitosuklaakerros vaniljakreemikerroksen päälle tasaisesti, viiruiksi, ristikoiksi tai miten vaan ja aloita koristelu heti. Koristele Kinder-kakku puolitetulla Kinder-jättimunalla, tavallisilla Kinder-munilla, Kinder Bueno- ja Maxi-patukoilla ja kaikella, mitä vaan mieleesi juolahtaa. Teemana on valkoisen ja ruskean liitto ilman poliittisia taka-ajatuksia, mutta kakkuun voi aivan hyvin lisätä vaikka vadelmia väriksi tai pääsiäisrakeita. Vain taivas on rajana! :)

Edit: Käyttämäni irtopohjavuoan halkaisija on 24 senttimetriä.