On taas se aika, kun lapsi vaihtaa kokoa. Olipa hassusti sanottu. Siis lapsi kasvaa pituutta ja siksi vaihtaa vaatekokoa suurempaan. Yhtäkkiä 110-senttinen poika onkin 116-senttisiä käyttävä hujoppi. Heittelen pienet vaatteet systemaattisesti vaatekaapin alahyllylle, ja alkuviikosta huomasin, että siellä on tavaraa jo kolmen MARIMEKKO-kangaskassillisen verran ja kolmet neljät kengät lisäksi. (Myös Wetter Washit, vinkkinä vaan.) Siispä oli aika siirtyä kirppismoodiin! Mutta missä lastenvaatteita kannattaa myydä, jotta niillä tienaa hyvin?

Ipanainen – kun tahdot isosta kasasta eroon kerralla

Kirppisjakso kestää kahdeksan myyntipäivää ja se sisältää yhden kirppiskassillisen tavaraa. Ipanainen päättää tuotteille hinnat ja se on tämän kirppiksen ehdoton valttikortti. Siellä tiedetään ihan tasan, millä hinnalla vaatteet ja asusteet liikkuvat, mutta hintoja ei silti poljeta liian alas. Ipanainen ottaa myyntituotosta osan, mutta itse kirppisjakso ei maksa mitään. Provikka on 0-399e tuotoista 50% (sekä pikajaksoilla sama 50% myyntituoton määrästä huolimatta), minkä jälkeen provikan osuus pienenee. Pienimmillään se on 20%. 

Ipanaisen kirpparia ei ole netissä, joten shoppailla voi vaan paikan päällä. Kympin lisämaksulla myymättä jääneet tuotteet kierrätetään eteenpäin, ainakin ennen ne menivät Hope ry.:lle.

Zadaa – kun tahdot merkkituotteista hyvät tienestit

Mainitsen heti, että olen töissä kyseisessä yrityksessä eli teen töitä tämän älypuhelinsovelluksen kanssa päivittäin. En kuitenkaan saa rahaa yrityksen mainostamisesta eikä sitä minulta vaadita, joten en merkitse tätä mainokseksi. Mutta tiedän paljon aiheesta, joten hyödynnän asiantuntijuuttani.

Zadaassa löytyy ostajia Suomesta, Tanskasta ja Saksasta, ja jokainen pakettilähetys on vakuutettu 10.000 euroon asti. Sovellus on ilmainen, mutta palvelumaksu on 5-20%. Vitosen tuotteesta (edullisin mahdollinen) menee palvelumaksua euro, kun taas reilun satasen tuote osuu kategoriaan, josta palvelumaksu on vain 5%. Eli samalla tavalla kuin Ipanaisella, paremmista tuotoista saa pitää suuremman osan myyntivoitosta. 

Zadaassa tuotteet ladataan itse myyntiin, minkä vuoksi suosittelen tätä niille ”paremmille tuotteille”, joita haetaan merkin perusteella kuten Papu, Vimma, Gugguu jne. Hakukentän avulla ostaja valitsee haluamansa koon, merkin, budjetin ja shoppailumaan tai vaihtoehtoisesti voi selailla kaikkia lastenvaatteita. Sovelluksessa on mahdollista lahjoittaa osa myyntituotosta (tai jopa kokonaan) Pelastakaa lapset ry.:lle.

Nämä postauksen lastenvaatteet pesin ja huolsin juuri vähän aikaa sitten Ipanaiselle, kun kalleimmat oli myyty päältä pois Zadaassa. Jäljelle jäi silti todella hyviä merkkejä kuten Mini Rodini, Papu, Aarrekid, Karl Lagerfeld  jne. eli mikään jämäsatsi tämä ei todellakaan ole. Näitä kuvien vaatteita, kenkiä ja asusteita voi ostaa Hakaniemen myymälästä tällä viikolla, mutta en valitettavasti osaa kertoa tarkkaa päivää, jona minun jaksoni alkaa. Vaatteiden koot ovat suurimmaksi osaksi 98-110, kengät taas osuvat kokohaarukkaan 25-27.

Jos asut lähellä, käy kurkkimassa välillä! Haluaisitko muuten, että päivitän myyntivoittoni määrän tähän myyntijakson päätyttyä? :)

Psst! Ihana tuo Tarramonsteri-nimikointitarrakasa vaatteiden siistimisen jäljiltä! :D