MAINOS / HOBBYHALL.FI-VERKKOKAUPPA

Ulkona on pakkasta parikymmentä astetta ja tuulee niin, että iho tuntuu lähtevän irti. Pieniä pyrähdyksiä voi tehdä ulos, mutta kauaa siellä ei voi olla. Kaikki läheiset sisäleikkipaikat on jo koluttu kertaalleen läpi. “Äiti, mulla on tylsää!” Tiedän tunteen. Siksi haluan jakaa vinkkini, sillä tämän nostalgiatrippijipon avulla meillä hurahti tunteja ohitse. Ensin pelailimme pelikonsolilla, sitten näytin lapselle Googlesta ja YouTubesta, millaisia pelejä olen lapsena pelannut. Hyvä, kun ei tullut kaakao nenästä, kun raukka näki silmiäsärkevät grafiikat.

Olen aina rakastanut pelikonsoleita ja pelien maailmaa, joten en kuulu niihin vanhempiin, jotka eivät yhtään ymmärrä pelien houkutusta. Oma suosikkipelikonsolini on aina ollut Sonyn PlayStation ja tällä hetkellä käytössämme on PS4. Nuoriso voi kurkistaa tästä postauksesta, miltä ihan ensimmäinen pelikonsolini ja maailman söpöin muistikorttini näyttivät. Mutta mitä pelejä me sitten pelaamme sisällä paukkupakkasilla? Näyttääkö seuraava kuva tutulta?

Nostalgiset Pleikkaripelit tekivät paluun ja se on mahtavaa! Omaa lapsuuttaan ei saa takaisin, mutta niitä tuttuja fiiliksiä on mahdollista kokea uudelleen. Siksi meidän pelivalikoimissamme ovat (minulle synttärilahjaksi ostetutn Tekkenin ohella) mm. Crash Bandicoot ja Ratchet & Clank. Lapsi pitää kuitenkin taistelupeleistä ja koska Tekken on aikuisten peli, haastoin ipanan kokeilemaan peliä, joka hioi oman strategiakykyni aikanaan huippuunsa. Se peli on tietysti legendaarinen Worms!

En tiedä, voiko tätä kukaan ihan tosissaan kutsua sota- tai taistelupeliksi, mutta peli perustuu kyllä siihen, että madot tuhoavat toisiaan järeillä aseilla. Niinkin järeillä kuin käsikranaatti, ilmaohjukset tai sinko. Tai räjähtävä lammas. Tai mummo! 👵🏼💣 Yleensä olen pelien ikärajojen kanssa hyvinkin samoilla linjoilla, mutta tämän kohdalla 12 tuntuu liioittelulta. Madot possahtavat pois, kun niiden energialuku laskee osumista nolaan eikä edes alkukohtauksissa tai muualla ole oikeastaan mitään raakaa. Laittaisin tämän pelin kategoriaan “hauskat ja harmittomat, joskin lasta hermostuttavat, koska äiti on ihan ylivoimainen”.

Ohjaimena poitsulla on maastokuvioinen ohjain, kun taas minä saan yhdessä pelatessamme tyytyä tylsään valkoiseen. Hobbyhall.fi-verkkokaupan peliohjainvalikoima on laaja ja väri- sekä kuviovaihtoehtoja löytyy ihan takuulla jokaiseen makuun.  Sieltä löytyy ohjainta ruusukultaisena, Fortnite-kuosilla tai vaikkapa Barbie-pinkkinä. Luulin olevani sen verran kärryillä nuorison jutuista, että epäilin, haluaako kukaan käyttää tällaista johdollista ohjainta, mutta tämä on niin hyvä kädessä, että olohuoneessamme tulee välillä kavereiden kanssa kinaa siitä, kuka saakaan pelata juuri tällä ohjaimella.

Hyvät pelikuulokkeet antavat rauhan vanhemmille sellaisten pelien kohdalla, joissa ollaan pelikavereiden kanssa ääniyhteydessä läpi pelin. Ei ole vain kerran tai kaksi, kun olen lauleskellut noloja keittiössä ja koko lapsen kaveriporukka on kuullut minut, koska kaiutin on ollut päällä. Samalla tavalla muiden lasten taustalla kuuluu välillä rageavia vanhempia, jotka komentavat jälkikasvuaan. Tietävätköhän se, että koko muu tiimi kuulee heidät? Onneksi tätä ongelmaa ei enää meillä ole.

siinä, missä “langallinen” peliohjain on jees, langattomat kuulokkeet ovat kuulemma ehdottomat, ettei käsi sotkeudu johtoon pelatessa. Nämä Corsairin langattomat pelikuulokkeet ovat niin hyvät, että niinä viikkoina, kun lapsi on isällään, poikaystävälläni on lupa käyttää näitä töissä. Voittavat kuulemma jopa ne Shennheiserin ikoniset kuulokkeet! Nämä on muuten niinkin helppo kytkeä PS4-konsoliin kuin että tikku USB-porttiin ja peli käyntiin. Arvostan.

Jos teillä junnu pelaa mieluummin tietokoneella kuin konsolilla, tsekkaa tämä edullinen pelipöytä, joka meille ostettiin! 🕹️