*KAUPALLINEN LINKKI

En normaalisti kokkaile flunssaisena, mutta kun koko perhe on samaan aikaan saikulla, ei niin haittaa, että pöpöilen keittiössä. Tein uudella suosikkiohjeella pitaleipiä koko perheelle, ja taisin löytää haastajan minttuiselle kurkkusalaatille lisukeosastolla. Kumpikin noista salaateista valmistuu ihan parissa minuutissa, mutta maku on mieletön! Suosittelen nappaamaan tämän ohjeen talteen. Kasvisversiossa kanan tilalla voisi toimia hyvin halloumi. Alkuperäinen resepti on *Ruokaboksin sivuilta.

Omena-kesäkurpitsaslaw:

2 omenaa

1⁄2 kesäkurpitsa

1 rkl valkoviinietikkaa

2 tl öljyä

1 tl kuivattua minttua

ripaus suolaa

Valmista omena-kesäkurpitsaslaw. Suikaloi tai raasta omenat ja kesäkurpitsa kulhoon. Lisää joukkoon etikka, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Kana-pitaleivät:

1 pkt kanaa suikaleina

2 tl öljyä

ripaus suolaa ja kuivattua timjamia

1,5 dl majoneesia

2 tl curryjauhetta

2 tl sitruunamehua

1 pkt pitaleipiä

9 kirsikkatomaattia

1 pss salaattia

Ruskista kanasuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Mausta. Sekoita majoneesin joukkoon curryjauhe ja sitruunamehu. Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa tai lämmitä niitä 30 sekuntia varovasti mikrossa. Viipaloi tomaatit ja revi salaatti. Sekoita maustettu majoneesi kanasuikaleiden joukkoon. Täytä leivät salaatilla, tomaatilla ja kanamajoneesilla. Tarjoa lisäksi omena-kesäkurpitsaslaw’ta. Tämä nousi meidän arkiruokalistalla ihan kärkeen avokadopastan rinnalle! :)