KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / ALKO

Kesälomalla grillataan! Tahdoin grilli-iltaan ehdottomasti tarjolle juomaa, joka on nimenomaan valittu korostamaan valmistamaani grilliruokaa. Alko on asiantuntija, kun tavoitteena on löytää toisiaan täydentäviä makuja ja tämän sain todeta viikonlopun grillijuhlissa, kun löysin täydellisen juoman Alkon sivuston kautta. Maailma lasissa ja lautasella: USA -sivuston ansiosta olin tutustunut jo etukäteen Amerikkalaisen keittiön herkkuihin, mutta yllätyin silti, kuinka hyvin suositus toimi ruokalajini kanssa.

Inspiroiduin Alkon reseptien joukosta löytyvästä grillatun salaatin ohjeesta, mutta sydänsalaattia ei löytynyt yllätyksekseni ainoastakaan kaupasta grillijuhlapaikan läheltä. Olin ajatellut grillata pienet salaattikerät ja maustaa ne taco-täytteillä. Kehittelin kuitenkin olosuhteiden pakosta uuden, vähän vielä amerikkalaisemman ruokalajin. Koska kyseessä on tosiaan Amerikka, reseptin terveellisin raaka-aine eli salaatti laitetaankin kannen ja pohjan väliin eli se muutetaan pieneksi burgeriksi eli slideriksi.

Käytin reseptin pohjana vanhaa tacosalaattiohjettani, jonka muokkasin grilliin sopivaksi. Muunsin tacomaustetun jauhelihan pihveiksi ja vautsi, miten hyvää tuli! Myös kokoaminen on helppoa, sillä kaiken, paitsi itse hampurilaisten grillaamisen ja pihvien lämmittämisen grillissä voi itse asiassa tehdä valmiiksi vaikka aamulla tai jo edellisenä päivänä.

Grillatut tacohampurilaiset

Minipihvit:

400 g naudan jauhelihaa

iso sipuli

1 pussi fajitasmaustetta

Lisäksi:

minikokoisia hampurilaissämpylöitä

salaattia makusi mukaan

kirsikkatomaatteja

cheddar-tyylistä juustoa

nachoja

Valmista pihvit. Pane uuni lämpenemään 175-asteeseen. Sekoita jauhelihan joukkoon pieneksi pilkottu sipuli ja fajitas-maustepussi. Sekoita pihvimassa tasaiseksi ja pyörittele pieniä pihvejä. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 15 minuuttia. Jätä vetäytymään. Revi sitten salaatti, ja pilko vielä kirsikkatomaatit neljään osaan. Grillaa hampurilaissämpylät ja pihvit pikaisesti pallogrillin reunalla. Juustoviipaleet kannattaa asetella pihvien päälle jo tässä vaiheessa, jotta ne sulavat ihanasti. Minä haluan omiin sämpylöihini kunnolla väriä, mutta puolet ruokailijoista suosivat vain kevyesti lämmitettyjä hampurilaisia.

Paras sweet chili -kastike:

purkki kermaviiliä

1/2 pussi chilidippijauhetta

purkki salsaa

1/2 purkki majoneesia (n. 100g)

Valmista majoneesikastike maustumaan hyvissä ajoin. Sekoita dippijauhe kermaviiliin ja näin syntynyt dippikastike majoneesin sekä salsan joukkoon. Kannellinen lasipurkki on hyvä valinta, jos tarjoat ruuan ulkona kuten minä. Kärpäset nimittäin hullaantuvat jostakin syystä makeantulisen kastikkeen tuoksusta. Tarjoa kastike hampurilaisten välissä.

Makupariksi minikokoisille tacoburgereille Alko suosittelee valitsemaan pale alen tai mehevän hilloisen punaviinin. Koska rakastan hyödyntää asiakaspalvelijoita aina, kun se vaan on mahdollista, varmistin vielä Alkon chatissa juomasuosituksen reseptilleni. Myös juoma-asiantuntija suositteli oluita (vaaleita lagereita tai hedelmäisiä aleja), joten päädyin ostamaan erilaisia pale ale -pulloja grillijuhliin. Raikkaat juomat tasapainottivat hauskalla tavalla mausteista ruokalajia.

Tunnustan, että vaikka minihampparit ovat supernerokkaita juhlatarjottavia ja niitä on mukava mutustella jutustelun lomassa, burgeri ja olut maistuivat parhaalta grillijuhlien jälkeen riippumatossa auringonlaskun aikaan. Kastike oli tehnyt minipurilaisen kannesta mehukkaan ja olutkin oli viilentynyt jääkaapissa juuri täydelliseksi.

Löydät lisää amerikkalaisen keittiön makupareja Alkon kampanjasivulta alko.fi/usa! :)