Long time no #momhacks. Jakelin viikonloppuna muutamallekin ystävälleni innoissani vinkkejä mm. siitä, kuinka Hoplop-lippujen hinnossa voi helposti säästää kolmasosan ja miten ruokakasseista voi saada suurenkin alennuksen. Eräs kaverini ehdotti, että keräisin näitä arjen vinkkejä yhteen blogiin. Hyvä idea! Tässä siis muutama jippo, jolla voi säästää aikaa tai rahaa tai parhaassa tapauksessa molempia toimimalla ovelasti eli oikeastaan ennakoimalla.

  • Museokorttiin panostamista kannattaa todella harkita. Lapset pääsevät moniin museoihin maksutta, ja jos aikuisella on Museokortti, samoin hän. Osta siis tuo n. 70 euron hintainen kortti, joka maksaa itsensä takaisin jo suunnilleen kolmen museovisiitin jälkeen. Museokortti käy mm. Kiasmassa ja Luonnontieteellisessä museossa.
  • Hoplop-liput kannattaa aina ostaa lapselle tämän kaupallisen linkin kautta tarjoushintaan* (aikuisille sisäleikkipuisto on maksuton). Yli 3-vuotiaan lippu (norm. 18€) maksaa vain 12€. Tämän viikon ajan 14.4. asti koodilla superviikko10 saat vielä 10% lisää hinnasta pois, ja koska liput ovat voimassa kevääseen 2020 asti, näitä voi ostaa huoletta ns. varastoon.
  • Wolt tai Foodora helpottaa arkea ja täältä voi ottaa talteen vinkkejä, mitä lapsiperhe voi sieltä tilata. Valmista ruokaa on kuitenkin kallista tilata kotiin, vaikka sillä säästääkin aikaa. Vielä nerokkaampi keksintö onkin ruokakassi-palvelu, joka tuo kerran viikossa (tai vain kertakokeiluna) kotiovellesi viikon terveelliset ruokatarvikkeet ja parhaimmillaan ruokavaliosi mukaan. Näissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikki tutustumistarjoukset, esimerkiksi näin voit säästää Ruokaboksin hinnassa 20(!) euroa. Nyt vaan odotellaan, kun toimituspalvelut toimittavat suuremmalle alueelle. Ei paljon nimittäin Kylmäkoskella näy toimituspalveluja.
  • kun pää alkaa hajoilla, sovi äititreffit. Sisäleikkipuisto, iltapuistoreissu raskaan työpäivän jälkeen tai vaikka ihan tavallinen kauppareissu sujuu kevyemmin, kun taakan voi jakaa. Kun väsymys on suurin, ihan pienikin arkinen homma voi tuntua ylitsepääsemättömältä. Parhaimmillaan toinen lapsi on seurana omallesi ja äitiystävän kanssa voi purkaa fiiliksiä, kun pienet leikkivät keskenään. En voisi olla kiitollisempi äitiystävistäni. Anna, Suvi, Jenna ja Rosa – olette kultaa! ♥

*kaupallinen linkki