KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / XPLORA

Ja niin oli aika avata joulukalenterin seuraava luukku. Päivään liittyi innostusta, mutta myös luopumista, sillä olimme sopineet pojan kanssa, että tuona päivänä vaihdettaisiin vanha kellopuhelin uuteen. Vähän historiaa tähän väliin. Valitsimme muutama vuosi sitten kellopuhelimen pojalle, koska emme halunneet vielä niin pienelle älypuhelinta. Kellopuhelimen tärkeimmät ominaisuudet ovat soittaminen ja viestittely huoltajien sallimille kontakteille. Lisänä kellossa on entistä tarkempi GPS-jäljitys ja sen avulla lapselle voi määrittää turva-alueen, jolta poistuminen lähettää tiedon huoltajan sovellukseen. Kamerakin löytyy ja se on tässä uudessa mallissa todella hyvä, ero vanhaan on huomattava.

Juuri julkaistun Xplora X6PLAY-mallin (alla olevassa kuvassa oikealla) suurin visuaalinen ero vanhempaan X5 Play -malliin (kuvassa vasemmalla) on se, että tätä kelloa lapsi voi koristella erilaisilla, värikkäillä asusteilla. Vanhemmassa mallissa oli vaihtorannekkeita, mutta nytpä kellotaulun ympärille voi kiinnittää reunuksen, samoin kellon rannekkeeseen voi pujottaa värikkäitä lenkkejä. Olenpa nähnyt kuvia jopa värikkäistä rannehihnoistakin, ne näkyvät alempana tässä postauksessa. Ne tulevat myyntiin joulukuun aikana. Toistaiseksi lapsi pitää meillä kokomustasta kellosta, jonka rannekkeessa on muutama, tarkoin valikoita väririnkula. Ja niitä muuten soviteltiin kauan.

Yllä olevassa kuvassa näkyy sinisävynen X5 Play -kellopuhelin, josta nyt haikeina luovumme. Siitä on tykätty kovasti, ja moni luokkakaveri, jolla on jo älypuhelin, pitää silti kellopuhelinta siistinä juttuna ja on jopa pyytänyt sellaista vanhemmiltaan. Tieto tästä lämmittää sydäntäni, sillä muistan saaneeni muutaman kommentin aiemmin siitä, miten lasta voidaan kiusata kellopuhelimesta ja älypuhelimen puuttumisesta. Tämä seuraajieni huoli oli kuitenkin onneksi täysin turha, näitä on lapsen koulussa muillakin.

Pojan mielestä paras muutos tässä uudessa mallissa on, että X6Playhin saa ladattua Xploran omasta kaupasta eli Goplaystä erilaisia soittoääniä ja kellotauluja. Vanhassa kellopuhelimessa oli ihan superhauska soittoääni, pitääkin koettaa etsiä se, jos saman saisi tähän uuteen versioon. Iloa tuottaa myös se, että itse otetun kuvan voi laittaa kelloon taustakuvaksi.

Entäpä meneekö joissakin asioissa pisteitä X5 Play -mallille. No, tuon soittoäänen lisäksi koen, että ranneke on helpompi laittaa kiinni vanhassa mallissa. En ole varma, vaikuttaako materiaalin muutos muovista metalliin, mutta tällaiseen olen kiinnittänyt huomiota. Muissa ominaisuuksissa uudempi X6PLAY vie heittämällä voiton.

Nyt emme tee tuolla vitosella enää mitään, joten kysyin Xploralta luvan, saisinko arpoa sen Facebook-sivullani jollekin lapselleen kellopuhelinta tarvitsevalle. Xploralla innostuttiin ideasta, joten jos siis kellopuhelin kiinnostaa, osallistu arvontaan Facebook-sivuni arvonta julkaisussa klikkaamalla TÄSTÄ. Kellopuhelin on arvokas investointi, joten ymmärrän täysin, ettei sellaiseen ole varsinkaan tässä maailmantilanteessa monella budjettia.

Jos taas upouusi puhelin kiinnostaa, tutustu uuteen X6PLAY-kellopuhelimeen täällä! ⌚️

Lue myös:

Xplora GoStore: Minecraft-legoja ilmaiseksi

Xplora-kokemuksia ja alekoodi