Miten maaliskuu voi olla jo kohta ohi? Eihän kevättalvi voi olla näin lyhyt! Talvikapselin asuja oli kieltämättä aika tylsä kerätä, koska olen näköjään lintsannut asukuvailuista ihan kunnolla. Tekisi mieli asettaa itselle tavoitteeksi vaikka edes yhdet asukuvat viikossa. Alunperin suunnittelin vaihtavani kevätkapseliin vasta ensimmäinen huhtikuuta, mutta luonani kävi tänään yhteistyön kautta Caps Look -konsultti ja vaatekaapin järjestämisen lisäksi kokosimme minulle kevätkapselin kaikkien ohjeiden mukaan. Tämä ei siis ole yhteistyöpostaus, vaan virallinen postaus on vasta tulossa. Tässä kuitenkin asuja, joita talvikapselistani muodostin. Jokaiseen kuvaukseen on linkitetty siihen liittyvä blogipostaus.

Ensimmäinen asu on kanelinvärinen neuletakki, tekonahkaleggarit, pitsitoppi ja vyö. Tätä asua käytin paljon sekä vyöllä että ilman, koska neuleen väri miellyttää minua. Neule on saatu pressilahjana viime vuonna, mutta koska se on sample, siinä ei ole mitään lappuja, joten en valitettavasti osaa kertoa sen merkkiä. Jos pitäisi arvata, veikkaisin KappAhlia. Nämä kuvat ovat viime vuodelta, koska tuoreita kuvia ei tästä asusta ole.

Boheemi asu kirjastossa on suosikkiasuni eräs variaatio. Tuo kimono on lähes kasvanut minuun melkein kiinni. Käytän sitä auki, mutta välillä myös mekkomaisempana kiinni. Silloinkin alla on tosin housut ja toppi, jotta ei tule suotta vilauteltua. Seuraavaan kapseliin oli pakko vaihtaa KappAhlilta saatu kimono toiseen, etten kyllästy tuohon kokonaan. Syksymmällä tämä tuntuu taas raikkaalta, kun näistä väreistä on pitänyt vähän taukoa.

 

Päivitin kapselin maaliskuun alussa, koska osa vaatteista jäi käyttämättä kokonaan. Mukaan pääsi leopardimekko, jota käytin kylläkin enemmän paitana, koska mekon helma on ärsyttävä. Lopulta heivasin koko mekon kirppiskasaan, kun siitä tuntui löytyvän vaan koko ajan jotakin vikaa ja huomautettavaa. Siis omasta mielestäni.

Onko tylsempää kuin farkut ja löysä neule? Kotona pidin näitä paljon yhdessä, mutta virallisia “asukuvia” ei tallessa ole. Käytin tuota neuletta huomattavasti enemmän mustien leggareiden kanssa. Siitä on todisteena tämän postauksen alin asukuva. Onneksi neule on niin pitkä, että leggaripeppu pysyy turvallisesti helman alla piilossa.

Mekko, joka kerää aina kehuja, eli Prisma-yhteistyön kautta saatu Ivana Helsinki -papukaijamekko pääsi sekin kesken leikin mukaan talvikapseliin. Sille tosin uhkaa nyt käydä samoin kuin leopardimekolle, sillä jokin tässä ärsyttää. Ehkä se on mekon kaula-aukko, jota on koskaan pidä oikein, vaan taitan sen aina V-aukoksi. Toisaalta olkapäiden rypytyksetkin häiritsevät. Aika näyttää, mitä tälle käy.

Poolo ja tekonahkaleggarit ulkona on kuvattu aika alkuvuodesta kuten säästä huomaa. Tämä asu on sen verran huijausta, että tämä kuva on otettu vähän ennen kapselin alkua (sen huomaa vääristä kengistä), mutta lainasin kuvaa, koska käytin samaa asua eri kengillä paljon kapselin aikana. Parhaimmillaan se oli minusta keltaisten Timberlandien kanssa. Pakko muuten sanoa, että kaikkia kapselin kenkiä tuli muuten käytettyä hyvin tasapuolisesti.

Uhana Designin takki, joka taipuu myös mekoksi, tuli mukaan kapselin loppuvaiheessa. Ostolakon alussa sovin, etten saa vastaanottaa vaatteita PR-näytteinä, mutta kaupalliset yhteistyöt ovat sallittuja, koska niitä teen vaatteista muutenkin harvoin. Tämä vaate on siis Weecos-yhteistyön kautta saatu. Farkut taas jouduin kaivamaan reservistä, koska nuo muissa kuvissa näkyvät vaaleat kuluivat rikki. Vein ne ompelijalle, mutta en ole vieläkään saanut niitä takaisin. Tämä vastuullisempi asu keräsi kovasti tykkäyksiä.

Mustaakin mustempi toimii joskus yllättävän kivasti. Kokomusta asu on ollut käytössä ehkä eniten tuon kaikista ylimmän asun kanssa, mutta kuten jo sanoin, niin myös kimono on aika kärkisijoilla. Hauska nähdä, mitkä asut ja vaatteet nousevat kevätkapselista suosikeiksi. Valitsin mukaan muutaman villin kortin, joista hankkiudun kokonaan eroon, ellen osaa ottaa niitä käyttöön arkityylissäni. Eräässä vaatteessa on vielä laputkin kiinni, vaikka se on ostettu jo muutama vuosi sitten. Ei mitään paineita siis! ;)