KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / WEECOS

Hyviä uutisia! Kauppa-alusta Weecos on juuri uudistunut ja kaupallisessa yhteistyössä heidän kanssaan sain kunnian esitellä uusia, toivottuja ominaisuuksia blogissani. Sivuston valikoimissa on lähes 300 designmerkkiä, jotka ovat kaikki läpäisseet tiukan seulan. Mukaan hyväksytyt merkit kertovat toiminnastaan ja tuotannostaan aina mahdollisimman läpinäkyvästi. Vaatimuksena on, että tuotanto esimerkiksi huomioi ihmiset ja eläimet, tuote on kierrätettävä ja luonnonvaroja käytetään mahdollisimman järkevästi. Ei mitään pieniä vaatimuksia.

Vaikka otsikossa kutsun sivustoa verkkokaupaksi, käytännössä se on kuitenkin kauppa-alusta, jolla ei ole omaa varastoa. Brändit postittavat ostokset asiakkaalle itse, mutta shoppailu hoituu sivustolla kätevästi niin, että ostokset kerätään yhteen “virtuaaliseen ostoskoriin” ja maksetaan kerralla. Itse koen, että Weecos on paikka, jossa vastuullisempien ostosten tekemisestä on pyritty tekemään mahdollisimman inspiroivaa ja samalla mahdollisimman helppoa. Maksimaalinen lopputulos minimaalisella vaivalla.

Sivuston ulkoinen uudistus on sellainen, jonka huomaa heti sivuston avatessa. Ulkoasu on raikas ja värikäs, se houkuttelee klikkaamaan ja tutustumaan. Loppuihin uudistuksiin törmää, kun lähtee etsimään jotakin ostettavaa. Tuotehaun avulla voi nyt etsiä tuotetta vaikkapa värin, materiaalin, valmistusmaan tai innovatiivisen vastuullisuusleiman perusteella. Hetkinen, siis mikä vastuullisuusleima? Niinpä! Odotapa vaan, kun kerron lisää. Näistä olen todella innoissani!

Weecosin kehittämät vastuullisuusleimat tulevat näkyviin tuotteiden yhteyteen. Leimat kertovat tuotteen vastuullisista ominaisuuksista. Osa leimoista on yleisesti tuttuja (kuten Reilu Kauppa), kun taas osan Weecos on kuvittanut itse. Leimojen merkitys on avattu kuluttajalle, joten ne ovat helposti ymmärrettäviä. Leimat auttavat asiakasta hahmottamaan ekologisuuden ja eettisyyden eri näkökulmia visuaalisella tavalla. Vastuullisuusleimoja, joista voit lukea lisää tältä sivulta, ovat mm. ’luomu’, ’lähituotanto’ ja ’vegaani’. Tuotehakua voi filtteröidä jokaisessa tuotekategoriassa vastuullisuusleiman perusteella.

Veikkaisin, että muovittomuusleima saattaa olla näinä aikoina ihan erityisen suosittu, sillä piilomuovit ovat ilmiönä ärsyttävä ja vaativat usein hieman hakutyötä, jos niitä tahtoo välttää kokonaan. Weecoshan myy vaatteiden ja asusteiden sekä kodin sisustustuotteiden lisäksi mm. kosmetiikkaa, joten jos tahdot varmistaa, ettei esimerkiksi kuorintatuotteessa ole muovikuulia tai ripsivärissä ripsiä paksuntavia muovipartikkeleita, käytä tätä filtteriä.

Sain valita omat suosikkini kauppa-alustan valikoimista blogipostaukseni kuvitukseksi. Jotta ostolakkoni ei lähtisi ihan käsistä, vaikkakin kerroin jo vuoden alussa, että kaupallisten kampanjoiden tuotteet eivät kuulu lakkoon, mietin tarkasti kaikkea, mitä postaukseen valitsin. Tervetuloa viettämään inspiroivaa, vähän vastuullisempaa aamua kanssani!

Huomenta kukkakedon keskeltä pehmoisista Uhana Design -lakanoista! Nukuin viileässä makuuhuoneessa niin hyvin, että tekisi suorastaan mieli pinkaista ylös sängystä. Rekillä roikkuu OMIAKO Design -merinovillapeite, jonka voi vetää erityisen kylmänä yönä jalkojen päälle. Tästä on olemassa eri värejä ja jopa valtava XL-koko, mutta minun peittoni pitää sopivasti juuri yhdet jalat lämpiminä. Poikani taas lämmittelee omia varpaitaan minun jalkojeni välissä. Voiko ihanampaa edes olla?

Valitsin jo illalla sopivat korvakorut aamuni iloksi ja puuvillaisista Aamukaste-pussilakanoista, joissa eri tyyleillä luodut kukkaprintit versovat sulassa sovussa, inspiroituneena päädyin PinjaPuu -merkin käsintehtyihin Lehmus-korvakoruihin. Korviksilla on vieläpä korjauspalvelu, ihan uskomatonta! Erilaisia korviksia vilahtelee muuten tässä postauksessa usempia, koska ne ovat suosikkikorujani. Valitsin kuvattaviksi siksi useammat kuin yhdet korut. Päättelin, että aihe on mieluinen, joten vinkkaan myös, että Maanantaimallin tuotekuvat ovat erityisen ihania.

Kurkumaisen aamulatten nautiskelen rauhassa keittiön pöydän ääressä. Tai no, ehkä paremminkin pöydän läheisyydessä, sillä milloin etsin jotakin tiettyä paitaa lapselle ja milloin taas liimailen tyyin omaisuuteen nimitarroja. Poika sovittelee minulle RAE FACTORY -merkin keltaiset Laiskianen-korvakorut korviin enkä voi olla hymyilemättä. Onhan näissä nyt sitä jotakin.

Uhana Designin musta Sleek Festive -takki on puettaviessa sekä takkina että mekkona. Olen kevättalvella käyttänyt paljon kimonoa, joten tämä malli on 100-prosenttisesti minua. Raskas materiaali erottaa tämän kuitenkin polyesterikimonistani, joka on henkäyksenkevyt ja liimautuu varsinkin pakkasella ihan joka kurviin ja mutkaan. Uhanan kimono-henkinen takki laskeutuu ja istuu ihan eri tavalla. Triasetaatti, josta vaate on pääosin valmistettu, on muuntokuitu, jonka raaka-aine on puhdas selluloosa, joten täysin keinokuituinen kimono häviää tälle taistelun heti kättelyssä.

SELAA TÄSTÄ, MITÄ WEECOS TARJOAA JUURI SINULLE! :)

Psst! Weecos Journalista voit lukea kiinnostavia artikkeleita brändeistä, tuotteista ja tietysti vastuullisuudesta. Tutustu ihmeessä! :)