Maistoin Yosan kaurapalaa kerran sellaisenaan leivän välissä kahvilassa eikä se vakuuttanut. Maku oli tofumaisen laimea, mutta kuten tofukin, kaurapala herää eloon, kun sen valmistaa oikein. Annoin siis kaurapalalle uuden mahdollisuuden, kun se toimitettiin minulle osana Ruokaboksi-tilaustani. Palak Paneer -tyylinen ruoka muutti mieleni ja nyt olen kaurapala-fani. Siksi haluan jakaa ohjeen blogissakin. Nappaa tästä talteen ohje maanantain päivälliselle!

Kaurapalakastike

Yosa kaurapala

kesäsipuli varsineen

valkosipulinkynsi

1/2 rasia kirsikkatomaatteja

1 rkl öljyä

pala inkivääriä

1 rkl tomaattipyreetä

1 ps babypinaattia

1 rkl garam masalaa

1 tlk kookosmaitoa

1 tl valkoviinietikkaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita vesi kiehumaan basmati- tai jasmiiniriisiä varten, jotta sekä riisi että kastike ovat valmiit samaan aikaan. Kuori ja hienonna sipulit pieneksi hakkelukseksi. Puolita kirsikkatomaatit, pilko kaurapala sekä raasta kuorittu inkivääri raastimen hienoimmalla terällä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna paistinpannu ja öljy. Paista kaurapaloihin kaunis väri ja mausta ripauksella suolaa. Siirrä sivuun ja pyyhi pannu puhtaaksi. Kuumenna pannu ja öljyä uudelleen. Lisää pannulle sipulit ja paista hetki. Lisää sitten raastettu inkivääri, tomaatit, garam masala -mauste, pinaatti ja tomaattipyree. Sekoittele hetki (kunnes pinaatit ovat kutistuneet) ja lisää pannulle sitten kookosmaito sekä valkoviinietikka. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää kaurapalat kastikkeeseen ja tarkista maku. Tarjoile kastike basmatiriisin kanssa.

Joko olet testannut kaurapalaa? Mitä tykkäsit? :)