Sain viettää lauantain talovahtina kissavahtina landella. Heti aamusta kävin kahdeksan kilometrin lenkillä ja läheisen Jalanti-järven rannalla ihastelemassa lämmintä rantavettä. Lenkin ja suihkun jälkeen elvytin lytistyneet ja rasvoittuneet kiharat poikani suosikkishampoolla, joka oli jäänyt viime reissulla mummulaan. Onnessani makoilin sohvalla ja syötin Finskille herkkupatukkaa miettien, mitä vapaapäivänäni tahtoisin tehdä.

Kun minua ei tarvita, teen yleensä asioita, jotka jäävät arkisin vähemmälle. Nytkin lakkasin kynteni Essencen Hakuna Matata -sävyllä, josta voi hyvinkin tulla tämän syksyn hittisävy. Punertava ruskea on tismalleen se väri, jonka saa aikaiseksi, kun sulattaa tiettyä suklaata vesihauteessa jotakin leipomusta varten. Aivan ihana siis! Ja parasta on, että tämä maksoi Tokmannilla vain muutaman hassun euron, mutta tiedän kokemuksesta, että lakkapullo kestää minulla käytössä todella pitkään.

Eräs asia, joita usein kaipaan hektisen arjen keskellä on ruuanlaittoon keskittyminen. Rakastan leipoa sämpylöitä ja muutenkin häärätä keittiössä. Nyt keittelin entisen kotitaloni puutarhasta keräämistäni luumuista kirpeänmakeaa hilloa pakastimeen. Join rauhassa mukitolkulla teetä ja katselin telkkarista hömppää keskeytyksettä. Kuinka sattuikin, että juuri Itse Ilkimys näytettiin juuri minun harvinaisena löhöpäivänäni telkusta. Rakastan sitä!

Onneksi tuon kissaraukan turkki alkaa jo kasvaa takaisin. Tällä hetkellä se näyttää jo lähes normaalilta enkä enää pyrskähtele spontaanisti naurusta sen lähellä. Kissaa tuleen taas ikävä, kun lähden kohta takaisin Helsinkiin. Meillä on tänään leikkitreffit sovittuna vanhan päiväkotikaverin kanssa ja ajattelin myös, jos ehdin kuvata myyntiin Ipanaisen kirppikseltä myymättäjääneet vaatteet jonnekin. Ei niitä paljon jäänyt, mutta lopuistakin olisi kiva päästä eroon.

   Finski toivottaa kaikille rentouttavaa sunnuntaita! Mitä aiot puuhailla tänään? :)