Tuoreita luumuja, nam! Vanhan kotitaloni pihalla on suloinen pieni luumupuu, joka tuottaa vähän satoa. Keräsin talteen sieltä muutaman litran pehmeitä, herkullisia luumuja. Ennen lähtöään lomalle äitini pyysi, että keittäisin ne hilloksi ja minä tein työtä käskettyä vapaapäiväni aikana. Googlasin muutamankin eri ohjeen hillolle, mutta lopulta jätin sitruunat, kanelit ja kardemummat kokonaan pois. Tällä ohjeella syntyy makeankirpeää luumuhilloa. Anteeksi muuten tämä reseptitykitys. Lupaan pitää nyt vähän taukoa ja keskittyä vaihteeksi tyyliin ja kauneuteen hetken ajan.

Luumuhillo

1.5 kiloa perattuja luumuja

1 dl vettä

8 dl hillosokeria

Poista luumuista kivet. Yritin ensin veitsen kanssa, mutta huomasin pian, että tämä on helpointa sormin. Kiveen jää silti aika paljon hedelmälihaa. Kuumenna vesi ja peratut luumut kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 15 minuutin ajan. Sekoita aina välillä.

Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, mutta sekoita sitä pari kertaa jäähtymisen aikana. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje purkit huolellisesti. Minä laitoin jäähtyneet purkit ensin jääkaappiin ja seuraavana päivänä pakastimeen. Lopuista luumuista voisi tehdä rommiluumuja. Mieti, kuinka ihanalta ne maistuisivat erilaisissa joululeivonnaisissa… Joulupavlovassa, joulukakussa, joulutortuissa. JOULU! En kestä, kohta se tulee jo!

Psst! Tiedätkö sen tunteen, kun sun luumuhillo maistuu kyllä hyvältä, mutta näyttää ihan tomaattikastikkeelta? :D