Tällä hetkellä ihonpuhdistusrutiinini kosteutustuotteet Paula’s Choice -sarjasta ovat aika kevyitä, joten käytän sekä päivä- että yövoiteen alla seerumia, joka ravitsee ihoa. Osa seerumeista on arkikäytössä, toisten puoleen taas käännyn vain niin sanotuissa erikoistilanteissa. Varsinkin poskieni ja otsani iho kuivuu keväisin kurjasti niin, että meikkivoide saattaa kasaantua rumille klönteille. (Paitsi Mádaran maailman paras CC-voide!) Siksi täytyy olla tarkkana, ettei iholla käytä liian kevyitä tuotteita. Tässä omat suosikkini, joilla iho pysyy kauniina ja kimmoisana. Kaikki postauksen seerumit on saatu blogin kautta.

ARKIKÄYTÖSSÄ

Kevyimmät seerumini ovat Mádara Pihlaja Drops Glow Booster ja Cattier Paris Redensifying Serum Oil. Mádaran tuote on oikeastaan nimeltään boosteri, jota tosin käytetään seerumin tavoin. Tippojen E-vitamiini ja provitamiini A tehokosteuttavat, rauhoittavat ja ravitsevat ihoa, ja seerumin tuoksu on ihastuttavan kettukarkkimainen. Tämä tuote on kotimainen ja sen on suunnitellut Kemikaalicocktail-blogin Noora Shingler.

Cattierin tuote taas ECOCERT-sertifioitu seerumiöljy. Vadelmansiemen-, jojoba-, avokado- ja makadamiaöljyjä sisältävä seerumiöljy on suunnattu ikääntyvälle iholle ja siksi se myös kiinteyttää ihoa. Tämä palkittu tuote on tarkoitettu pääasiallisesti yli 45-vuotiaille, mutta käytän tätä yövoiteen alla tai siihen sekoitettuna lähes päivittäin.

SATUNNAISKÄYTÖSSÄ

Maitomainen Pixi Hydrating Milky Serum on hyvin, hyvin kevyt iholla. Ruusu-uute, jojobaöljy ja aloe vera kosteuttavat ihoa, mutta tuntu on todellakin niin ohut, että valitsen usein jonkin muun seerumin tämän sijaan. Koska meikkivoide levittyy kauniisti tämän seerumin ja saman sarjan kasvovoiteen päälle, käytän tätä aamuisin, kun tahdon vaihtelua ihonhoitorutiiniini. Enemmän tietoa Pixi-sarjasta löytyy tästä postauksesta.

HÄTÄTILANTEESSA KÄYTÖSSÄ

Paksuimmat ja ravitsevimmat seerumini ovat hyvin paksuja ja öljyisiä. Frantsila Anti-Pollution Facial Serum nimensä mukaisesti suojaa ihoa ilmansaasteilta ja muilta ympäristön rasitteilta. Se on suunniteltu päivittäiseen käyttöön, mutta seerumin hinnan vuoksi käytän sitä vain, kun pintakuiva ihoni alkaa kiukutella. Seerumin tuoksu on ihana, minun ihollani siinä korostuu vahvasti anis. Öljyssä on runsaasti antioksidantteja ja eteerisiä öljyjä. Rakastan tätä kotimaista seerumia!

Samoin rakastan myös UpCircle-brändin filosofiaa. Sen kosmetiikkatuotteissa käytetään raaka-aineina kierrätettyjä kahvilan keittiöjätteitä, tämän tuotteen Arabica-kahviöljy on peräisin kierrätetyistä kahvinpuruista. Tässä UpCircle Organic Facial Serum –öljyssä antioksidanttipitoiset kahvi- ja ruusunmarjaöljyt häivyttävät pigmenttiläiskiä ja kirkastavat ihon sävyä. Ihoni tulevaisuus näkyy äitini kasvoilla, joten aloin jo muutama vuosi sitten käyttää tuotteita, jotka hidastavat pigmenttiläiskien muodostumista. Siksi tämän seerumin pitäisi ehkä olla myös osa päivittäisrutiinejani. Pihlajatipat ovat niin lopussa, että “ylennän” kahviseerumin niiden tilalle päiväseerumiksini ihan pian.

Mutta hei, mikä on oma suosikkiseerumisi? :)