Epilaattorini kosahti vuosien jälkeen. Terät eivät vaan enää toimineet, joten ajattelin, että tästä selvitään kätevästi uudella pinsettiosalla. Klikkailin itseni Philipsille ja yritin tilata varaosan, mutta sellaista ei enää saanut. Niin tosiaan, sain epilaattorini blogin kautta joskus suunnilleen vuonna 2010, joten malli oli “hieman” vanhahko. Sain pahoittelut tästä ja 30% alennuskoodin, jolla voin tilata kokonaan uuden laitteen. Valitsin edullisimman mahdollisen ja pian käsissäni olikin uusi Philipsin Satinelle-epilaattori.

Missä halpa hinta sitten käytännössä näkyy? Sanoisin ihan perstuntumalla, että pääasiallisesti äänessä. Karvanpoistohetki kaikuu kylpyhuoneessa ja ero vanhaan laitteeseeni on huomattava. Myös pinsettitiheys tuntuu erilaiselta, sillä samaa kohtaa joutuu epiloimaan useamman kerran, kun pinsettejä on rivissä vähemmän. Halpa epilaattori on hyvä eikä siinä ole niin sanotusti mitään vikaa, mutta en sanoisi, että eroa arvokkaampaan ei huomaa. Edellinen epilaattorini oli arvoltaan kuitenkin lähellä sataa euroa ja siinä oli kaikenlaisia lisätoimintoja jäähdytysosasta keraamisiin teriin. Tämän uuden hinta oli ennen alennusta n. 35 euroa.

Jos epilointi on jollekin vieras käsite, siinä karvat nypitään pois juurineen, jolloin ne kasvavat takaisin hitaammin kuin sheivauksen jälkeen. Uusi karva on myös pehmeämpää, sillä sitä ei ole katkaistu, vaan se saa kasvaa takaisin hennompana. Höyläämiseen verrattuna epilointi tietysti tuntuu, mutta se, kuinka paljon se tuntuu, riippuu täysin ihmisestä. Tunnen monta tyyppiä, jotka eivät pysty epiloimaan kainaloitaan, mutta totutin itseni siihen jo kymmenisen vuotta sitten, joten minulla sitä ongelmaa ei ole. Sääriä taas en epiloisi, sillä alue on niin laaja, etten halua käyttää paljon aikaa. Jatkossa varmaankin sokeroin sääreni, tästä operaatiosta on tulossa tosiaan postaus lähiaikoina.

Tilasin laitteeseen myös trimmeriosan, joka on superhyvä bikinialueelle. Myös tämän kohdalla ääni on kovempi kuin vanhassa laitteessani, mutta “terä” tekee työnsä uskollisesti. Tämän kanssa opin jo vanhan koneen kohdalla, että laitetta pitää muistaa puhdistaa, jotta se ei tukkeudu karvoista. Ai niin, ja laitteessa on johto, mutta en kuvannut sitä. Valitettavasti en siis löytänyt edullista ja langatonta epilaattoria. Olen kuitenkin tyytyväinen ostokseeni, ja toivonkin, ettei seuraavaan kymmeneen vuoteen tarvitse lähteä uudelleen epilaattoriostoksille.

Onko epilaattori tuttu tapaus? Tykkäätkö? :)