KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / LDB ALGA MARIS

Vastauksena otsikon kysymykseen… Riittäähän se! Meillä on käytössä sekä apteekkisarjan aurinkovoide että luonnonkosmetiikan aurinkosuojaspray tutulta sarjalta. Jokainen on kai nähnyt näitä oranssi-valkoisia purkkeja rannalla, kaupassa tai kaverin kylppärin hyllyllä? Jo et ole, niin kerrottakoon lyhyesti, että ranskalainen Laboratoires de Biarritz valmistaa luomusertifioitua dermokosmetiikkaa, joka sisältää patentoituja meriperäisiä aktiivisia ainesosia. Perustajapariskunta on sitoutunut kehittämään kosmetiikkaa, joka kunnioittaa erityisesti vesistöjen herkkää ekosysteemiä.

LDB-merkillä on ihonhoitotuotteita, joita esittelen tässä postauksessa alempana, mutta myös tämä oma Alga Maris -aurinkotuotelinja, joka tarjoaa tehokkaan ja luonnollisen aurinkosuojan niin vesiurheiluun kuin kaupunkielämään ja ihan koko perheelle. Sarjasta löytyy aurinkosuojaa moneen makuun ja hajuun. Siis kirjaimellisesti! SPF30-aurinkovoiteet tuoksuvat ihanan trooppiselle kookokselle ja sävytetyt SPF30-tuotteet aidolle vaniljalle. SPF50- ja 50+-tuotteet ovat hajusteettomia.

Tämä aurinkosuojavoidespray sopii lapsille ja aikuisille!

Mikäs sen kätreämpää kuin lähteä rantapäivää viettämään vain yhden aurinkovoidepurkin voimin. Meille se purkki on Alga Maris -aurinkovoidespray (SPF50+) perhekoossa. Pari sanaa tuosta tuubista? Okei. Suihkuttamalla voidetta on helppo levittää iholle tasaisesti, muistathan silti kuitenkin hieroa sen ihoon suihkuttamisen jälkeen. Perhekoko on riittoisa, siitä iso kiitos! Suojakerroin taas valikoitui ihan sillä perusteella, että suojakertoimissa 50 tai 50+ on paras. Itse asiassa lähes ehdoton. Poikkeustapauksessa 30 on omalla kohdallani okei (esimerkiksi CC-voiteessani), lapselle haluan AINA suojakertoimeksi isoimman mahdollisen.

Miksi lapset on niin tärkeä suojata auringolta?

En halua lietsoa paniikkia, joten kerrottakoon ensin, että tottakai lapsi voi nauttia auringosta turvallisesti, kunhan hänet suojaa säteilyltä oikeanlaisin vaattein ja voitein. Ensisijainen suoja on vaate, mutta aurinkovoide on myös tärkeä. Nyt seuraa se vähän ikävä asia, sillä koska lapsilla on aikuisten ihoa ohuempi iho, he palavat helpommin altistuessaan auringon UV-säteilylle. No, paraneehan iho? Tavallaan kyllä, mutta lapsuudessa ihon palamisen on todettu lisäävän aikuisiällä riskiä melanoomaan merkittävästi. Vielä ikävämmin muotoiltuna siis ihon palaminen lapsuusaikana lisää todistetusti riskiä sairastua ihosyöpään aikuisiällä. Eli vaikka lapsella ei näkyisi ihovaurioita lapsuudessa, saattaa huolimaton suojautuminen kostautua aikuisena.

Joko tunnet hauskat, puikkomuotoiset aurinkosuojat?

Teoriassa yhden aurinkosuojavoiteen taktiikalla pääsee pitkälle, mutta meillä on käytössä muutama kikka, jolla aurinkosuojaa voi parantaa entisestään. Koville hikoilijoille parhaana vinkkinä on pakko mainita käsilaukkuun tai jopa taskuun mahtuvat aurinkosuojapuikot. Varsinkin poskipäät, nenä ja korvat palavat helposti, joten niille kannattaa sivellä ylimääräinen, hieman paksumpi suojakerros aurinkosuojapuikosta. Sitä löytyy värittömänä, mutta meillä oli kokeilussa sekä sävytetty puikko kasvoille että värillinen puikko lapsille.

Alga Maris sävyttävä aurinkovoidepuikko (SPF 50+) on minulle, koska poskeni helottavat niin helposti punaisina kuumalla ilmalla. Tämän puikon avulla saan poskilleni sekä aurinkosuojan että kauniin päivettyneen sävyn, joka peittää punakkuutta ja kestää iholla pitkään. Lapsi taas tykkää leikkiä rannalla ja varsinkin vedessä, joten värilliset aurinkosuojat taitavat olla kesän 2023 hitti. Vielä ei tarkene edes kuvata aurinkosuojatuotteita rantakamppeissa, mutta kesällä tulette näkemään siniraidallista lastani somessa. Tätä Alga Maris Sport -aurinkovoidepuikkoa (SPF 50+) saa sinisen sävyn lisäksi muuten myös violettina.

Entä aurinkovoiteen puhdistaminen iholta? Ota testiin Laboratoires de Biarritz Cleansing Care -tuotteet!

Sinä sanot AURINKOSUOJA, minä sanon KAKSOISPUHDISTUS! Muista se, vaikka kaikki muu unohtuisi. Kunnon aurinkosuoja on sellaista tököttiä iholla, että vaikka kastelisi itsensä järvessä, meressä tai illalla kotona suihkussa, aurinkovoide saattaa pysyä hyvinkin tiukasti iholla. Siksi suosittelen aurinkovoiteen puhdistukseen iholta vähintäänkin balmia tai öljyä.

Laboratoires de Biarritz Cleansing Care -sarjan puhdistusöljy on tarkoitettu kasvoille, silmille ja huulille. Pumppaa sitä kämmenellesi pari pumppausta ja hiero kasvoillesi. Tarkoitus on saada aurinkovoide irrottamaan otteensa ihostasi, joten hiero hellästi, mutta kunnolla. Kun öljyä on hierottu hetki, lisää kämmeniisi hieman vettä ja jatka kasvojen puhdistusta. Nyt öljy emulgoituu ja muuttuu vaalean maitomaiseksi. Huuhtele lopuksi. Toinen ihonpuhdistuksen vaihe on (minun tapauksessani tämän saman sarjan) puhdistusmaito. Hiero se iholle ja poista huuhtelemalla. Kosteuta iho ja anna sen palautua ennen seuraavaa päivää.

LDB ALGA MARIS® -tuotteet ovat myynnissä ympäri Suomen jälleenmyyjinään mm. Sokos, Sokos Emotion, Stockmann, Ruohonjuuri, Life-myymälät, House of Organic-verkkokauppa sekä monet muut kauneus-, eko- ja hyvinvointiliikkeet! ☀️