KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / DIDRIKSONS

Et tiedäkään, kuinka iloiseksi tulin, kun juttelin Didrikson-edustajien kanssa ja he tahtoivat jatkaa yhteistyötä kanssani tänä vuonna. Viime vuonna tutustuin merkkiin lasten sadevaatesetin ja aikuisten parkatakin tiimoilta ja kommenttiboksissa oli kunnolla vilinää. Tänä vuonna olenkin tämän Pohjoismaiden suurimman sadevaatebrändin ylpeä ambassador, joka kertoo blogissa ja Instagramissa merkin tuotteista, historiasta ja vastuullisuudesta. Luvassa on käytännön vinkkejä ja niksejä, mutta myös puketumusinspiraatiota.

Vuoden ensimmäinen yhteistyöpostaus on hauskalla tavalla retrovibainen, sillä Didriksons tuo vanhan mallistonsa helmiä takaisin myyntiin hieman uudistettuina versioina. 30-luvun REX-mallisto uudistettuna tuo mieleen Pariisin kadut ja kevään toivonkipinöineen ja seikkailuineen. Katso fiilisvideo alta tai tämän linkin takaa, niin tiedät, mistä puhun.

Uudistettu Rex-takki ja sen kanssa yhteeensopivat Rex-housut ovat hyvä esimerkki vastuullisista tuotteista. Koska ne on suunniteltu Suomen kaltaisten maiden sääolosuhteisiin, ulkonäön lisäksi funktionaalisuuden on oltava kunnossa. Setin vesipilariarvo on siksi lastenvaatteista tuttu 10 000. Minulla on käytössä väri beige smoke, joka on klassinen ja värinä imartelee kaikkia ihonsävyjä.

Takki ja housut on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, josta voidaan kierrättää käytön jälkeen materiaalia taas seuraaviin vaatteisiin. Usein puhutaan siitä, että vaate tehdään kierrätetystä materiaalista, mutta vähintään yhtä tärkeää on se, että käytön jälkeen vaate voidaan kierrättää edelleen. Konkreettisesti tämä tarkoittaa, että kaikki paitsi vetoketjut ja kiristysnapit voidaan kierrättää uudeksi polyesterikankaaksi.

Didriksons-tuotteiden tuotannossa käytetään mahdollisimman vähän vettä ja kemikaaleja. Materiaaleista Didriksons käyttää paljon polyesteriä, sillä sen kierrättäminen on helppoa. Kirjoitan usein luonnonmateriaaleista ja niiden ylivoimaisuudesta sisävaatteissa, mutta ulkovaattessa tilanne on hieman eri, sillä täysipuuvillainen takki ei juurikaan vedeltä suojaa.

Nimenomaan sadevaatteiden materiaaleista ollaan oltu syystäkin huolissaan jo jonkin aikaa. Olin todella innoissani, kun kuulin, että Didriksons on ottanut käyttöön kierrätettävän polyesterimembraanin, joka sijaitsee ulkokuoren alla ja tekee takista vedenpitävän. Sen lisäksi takissa on PFC-vapaa vedenhylkivyyskäsittely, minkä ansiosta vesipisarat eivät jää takin pintaan. Takki ei silti näytä tai tunnu yhtään sadetakilta! Mutta se materiaaleista, vaikka voisin puhua näistä todella pitkään.

Siirrytään nyt Rex-takin stailaamiseen kolmen eri asun muodossa. Jokaisessa tyylissä on mukana myös v-aukkoinen Ebba-paita sävyssä Heritage White. T-paitaa myydään koossa 34-46, joten sitä kannattaa jokaisen kestävää t-paitaa metsästävän sovittaa. Itse tykkään t-paidoista juuri tuolla v-aukolla tai venepääntiellä, mutta venemallisia on kovin vaikea löytää. Keskityn siis näihin v-aukkoihin aina, kun se vaan on mahdollista. Ennen tilasin näitä erään ruotsalaisen ketjun nettikaupasta, mutta saumat alkoivat kiertää jo parin pesun jälkeen. Ebba on ollut käytössä kuukauden verran ja se on pesty pari-kolme kertaa, mutta se on silti kuin uusi.

Ensimmäinen tyyli sisältää merihenkisiä elementtejä. Raidalliset housut ja valkoiset tennarit tulee arjessa yhdistettyä usein, mutta yleensä takkina on nahkatakki. Nyt kokonaisuus on raikkaampi ja hienostuneempi. Rex-parkatakki sopi hienosti tämän rennon tyylin täydentäjäksi. Tässä parkatakissa on parasta se, että sen voi stailata sporttisesti, naisellisesti, klassisesti tai miten tahansa oma tyyli vaatii!

Vajaamittaiset Rex-housut ja Rex-takki luovat vaaleita sävyjä yhdistelevän, supertrendikkään kokonaisuuden, jossa on kuitenkin muutama väriläikkä kenkien ja aurinkolasien muodossa. Takin muotoa voi muuttaa kiristämällä takin sisäpuolen kuminauhaa, jolloin vyötärö tulee hieman enemmän esille. Tässä tyylissä avasin rypytykset, koska se sopi jotenkin paremmin fiilikseen.

Ei ehkä tulisi heti mieleen yhdistää hametta ja parkatakkia? Keväällä saa kaivaa korkkarit kaapista, ja usko tai älä, Rex-takki taipuu myös tällaiseen tyyliin. Hameen kanssa parkatakki alkaa muistuttaa trenssitakkia. Sen hihansuissa olevat kiristysosat tekevät takista hienostuneen, ne näkyvät hyvin tuon edellisen tyylin yksityiskohtakuvassa.

Mutta hei, tahtoisitko oman, vaalean kevättakin? Arvon yhden Rex-parkatakin kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken! Kokoja takissa löytyy välillä 34-44, minulla on takki koossa 38. Kahden koon välillä empiessä kannattaa valita isompi, jotta alle mahtuu viileällä ilmalla tarvittaessa kerroksia kuten lämmin huppari tai neulepaita.

Mitä SINÄ pukisit beigen Rex-takin kanssa? Kerro se kommenttiboksissa 5.5.2019 kello 22:00 mennessä ja voita oma takki! ♥

Edit: Onnea nimimerkki Nappi! Sinulle on juuri lähetetty sähköpostia. Kiitos myös muille osallistujille. :)