Vihdoin pääsen jakamaan lisää dödökokemuksia! Tähän postaukseen osui sekä surkeita että superhyviä dödöjä, mikä teki testiviikoista jännittäviä. Lue edellinen osa postaussarjasta täältä ja ensimmäinen osa täältä. Tässä postauksessa kruunaan myös voittajan deodoranttivertailulle. Sen koostumus yllätti minut ja kieltämättä samoin vähän merkki. Jos tahdot tietää voittajan heti, rullaa postauksen loppuun. Minä en tuomitse kurkistelua. ;)

Evolve Cotton Fresh (cream)

Hyvin miedosti tuoksuva, ihanalla koostumuksella siunattu voidedödö oli sellainen, että lähes rukoilin sen olevan hyvä! Sen kanssa voisi käyttää lempihajuvettä ilman, että deodorantin tuoksu riitelisi oman tuoksun kanssa. Jo ensimmäisenä päivänä voide joutui tositoimiin, kun työmatkalla ylläni oli akryylineule (HYI!) ja kävellessä tuli kuuma. Kotona selkäni oli märkä ja kainalot hieman nihkeät, mutta ne eivät haisseet yhtään. Seuraavina päivinä hajua ja nihkeyttä alkoi ilmetä enemmän ja lupaava dödö petti. Harmitti hurjasti. Suunta on vain alaspäin ja loppuviikosta olen menettänyt toivoni täysin. Ehkä voidemaiset dödöt eivät vaan ole juttuni? (Kuva dödöstä löytyy täältä, tyhmä kuvaaja unohti kuvata etiketin.)

ARVOSANA: 1.5/5

Naturale Antica Erboristeria Freschezza (roll on)

Ensimmäisen fiilis on kaksijakoinen. Tykkään rosmariinista tuoksuna todella paljon, mutta dödön alkoholipitoisuus todellakin kirjaimellisesti tuntuu kainaloissa, vaikkakin vain ensilevityksellä. Kurkistan kuitenkin korkista, että tuote valmistettu ilman alkoholia, mutta raaka-ainelistalla on OCTYLDODECANOL jo neljäntenä. Joka tapauksessa toisenakaan päivänä, jona juoksen työmatkalla pätkän ja selkäni hikoilee, en haise. Testaan kainaloa haistamalla, että siellä on epämiellyttävää tuoksua, mutta se ei lemua ympärilläni niin kuin muutaman kilpailevan tuotteen kanssa. Tuntuu, että tämä dödö tuhoaa pahaa hajua aktiivisesti, mikä ei tunnu millään tavalla järkevältä, mutta on käytössä ilahduttava ominaisuus.

ARVOSANA: 4/5

DIY eli itse tein (cream)

Kotona tehty dödö on viimeinen testattavani, vaikka tämä ei varsinaista luonnonkosmetiikkaa edes ole. Sekoitan tahnan perunajauhosta, ruokasoodasta ja kookosöljystä, panen jääkaappiin yöksi ja aloitan käytön seuraavana aamuna. Jännittää, sillä viimeksi sooda aiheutti pahan ihoreaktion. Miten siis on mahdollista, että tämä ei yhtäkkiä ärsytä ihoani, vaikka ruokasoodaa on tässä kolmannes? Tuttu kosmetiikka-alan ammattilainen epäilee syyksi soodan kidekokoa. Dödö toimii kuin unelma! Se on takuulla testin edullisin ja sitä voi tehdä itse kotona. Miinusta annan siitä, että tästä jää valkoisia jälkiä tummiin vaatteisiin. Haluaisitteko tarkemman reseptin tälle?

ARVOSANA: 4.5/5

Menetin tässä vaiheessa täysin mielenkiintoni testata huonot pisteet saaneita dödöjä uudelleen. Toisaalta harmittaa, jos ne jäävät pilaantumaan kylppäriini, mutta mietin, että sellaisia, jotka eivät aiheuttaneet ihoreaktioita, voisi ehkä käyttää omatekoisen dödön kanssa “vain tuoksuina”? Ehkä testaan ne vielä toisella kierroksella. Varsikin Evolven dödön toivoisin toimivan, ja mietinkin, paljonko esimerkiksi kuukautiskiertoni ja hormonit ovat vaikuttaneet testituloksiin. Oikeasti jokaista dödöä olisi ehkä pitänyt kokeilla kuukauden verran.

Joka tapauksessa tässä vaiheessa kruunaan voittajaksi Madaran dödön, sillä vaikka kotitekoinen, edullisempi dödö oli yhtä pitävä, Madara ei sotkenut vaatteita! :)