… sitä hauskemmat kuppikakut! Tarvitsen todellakin jotakin kevyttä blogiin tähän väliin. Huh, miten helpotti saada tuo eilinen postaus ulos! Olo keveni heti. Olen kyllä yrittänyt puhua fiiliksistäni, mutta aika usein ne kuitataan “kiireisinä ruuhkavuosina”, joiden läpi pitää vaan sinnitellä. Muutenkin tuntuu hölmöltä vastata kesken hyväntuulisen keskustelun, että ei voi oikein hyvin. Tuntuu, että se pilaa helposti muidenkin tunnelman. Teen parhaani, että tästä kuopasta noustaan. Siihen auttoi aika sukulaisten parissa.

Jos vapaapäiviä on useampi putkeen, saattaa tekeminen jossakin vaiheessa loppua kesken. Yhden pääsiäislomapäivän käytimme Turussa pikkusiskoni luona, toisen vietimme pappalassa ulkona. Minä haahuilin aamulla onnessani termospullon kanssa metsässä ja poika yritti pappansa kanssa hanskojenkastelun maailmanennätystä. Mahlatehtaankin he pistivät pystyyn. Mikä ihme niissä ojissa muuten vetää puoleensa? Muistan itsekin, miten ojat ja purot olivat parasta ikinä.

Nöpsyn mummun kuppikakut

Taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhe

1tl ruokasoodaa

3 banaania (muussattuna)

75 g voita (sulatettuna)

1 muna

1,75 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

1 prk vadelmatuorejuustoa

1 tlk kuohukermaa

Päälle:

pääsiäismunia

Marianne-rouhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita taikinan kuivat aineet yhteen. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin (meille tuli 18 kappaletta ja paista niitä uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä sen notkistetun tuorejuuston joukkoon. Kuorrutteen voi levittää veitsellä, minkä jälkeen kuppikakun voi kastaa Marianne-rouheeseen, mutta kuorrutus sopii myös pursotettavaksi. Valmiit kuppikakut koristellaan värikkäin pääsiäismunin.

Olo on jo parempi, kun näki siskoakin pitkästä aikaa. Ensi viikonloppuna juhlin synttäreitäni, joten ystäväaikaakin on luvassa pian. Tämän päivän vietin pikkumiehen ja isomman miehen kanssa. LEGO-elokuva jäi kuulemma kesken ja junanrata pitäisi rakentaa loppuun. Harmi, etten tajunnut napata kuppikakkuja pappalasta mukaan. Uusi resepti oli kuitenkin kivaa vaihtelua pääsiäisleivontaan, yleensä teen lapsuudesta tutun mango-juustokakun! :D