Luonnonkosmetiikkadeodoranttitesti se vaan jatkuu eikä loppua näy. Luvassa on siis ainakin yksi kierros vielä ja sille kierrokselle otan mukaan myös kotitekoisen deodorantin. Tällä kierroksella löytyi sekä vertailun suosikki että inhokki tähän asti testatuista purkeista, joten tunteet (ja tuoksut) ovat heitelleet laidasta laitaan. Lue testin edellinen osa täältä. Kaikki deodorantit ovat PR-näytteitä eli saatu testiin blogin kautta.

Weleda salvia (natural spray)

Tältä odotin paljon! Aluksi tuntuikin, että löysin täydellisen dödön, mutta illuusio katosi jo toisena päivänä. Mitään kamalia hajuja tämän kanssa ei tule, mutta kainalot ovat kuitenkin kosteahkot. Sain vinkin, että tämä toimii hyvin toisen deodorantin “tukena”, mutta ei sellaisenaan. Viikon jälkeen olen kyllä samaa mieltä, sillä tätä on helppo ja hygieeninen lisätä vaikka kesken päivän, koska dödö on suihkemuodossa eikä sellainen, jolla pitäisi koskettaa kainaloa. Tuoksu on hyvin raikas, mutta miellyttävä, mutta se saattaa riidellä hajuveden kanssa. Suihke saattaa myös kirvellä kainaloissa, jos ne on ajellut juuri ennen dödön lisäämistä.

ARVOSANA: 3.5/5

Mádara herbal (roll on):

Tuoksu on hyvin “vihreä”, jopa ruohomainen. Tämä kuitenkin rauhoittaa kainaloni, joihin edellinen testidödö (esitelty postauksessa seuraavana) oli aiheuttanut useita näppyjä. Tämä deodorantti vakuuttaa jo ensimmäisenä päivänä, kun se ei päästä hienhajua edes reippaan lenkin jälkeen läpi. Viikon mittaan uskoni tätä deodoranttia kohtaan vain kasvaa, sillä se ei petä tuoksun suhteen edes hikilenkillä tai kysenalaisesta materiaalista tehdyn neuleen kanssa. Vautsi! En löydä tästä pahaa sanottavaa. Dödön pitää vaan antaa kuivua aamulla hyvin ennen pukeutumista.

ARVOSANA: 5/5

Flow Cosmetics calendula (cream):

Tämän voiteen tuoksu on jotenkin mausteinen, aivan ihana. Mausteisuus kuitenkin katoaa tuoksusta nopeasti ja pian läpi puskee hien haju. Siis todellakin pian. Voi hitsi, tästä olisin halunnut tykätä, mutta tämä petti jo ensimmäisen päivänä! Seuraavatkin päivät ovat nihkeitä ja ihan kirjaimellisesti. Pahin on kuitenkin vielä edessä.

Loppuviikosta kainaloihin ilmestyy punaisia pisteitä aika suurellekin aluelleenkä oikein tiedä, mistä ne johtuvat. Pidän taukoa sheivaamisesta, mutta se ei auta, sillä pisteet ovat ja pysyvät. Lauantain ja sunnuntain olen ilman deodoranttia, koska kainaloni tuntuvat herkiltä. En tiedä, uskallanko kokeilla tätä uudelleen. Tahtoisin antaa mahdollisuuden, mutta kainalot ärtyivät pahasti tämän kokeilun aikana. Spoilaan vähän seuraavaa postausta, sillä siellä myös toinen voidemainen deodorantti aiheuttaa saman näppyreaktion.

ARVOSANA: 0.5/5

Jatko-osaa pukkaa taas, kun saan seuraavan satsin testattua. Lopuksi kokeilen vielä pettymykset uudelleen ja rankkaan dödöt lopulliseen järjestykseen! :)