Terveisiä kosmetiikkatestijakson keskeltä! Luonnonkosmetiikan deodorantit ovat aina olleet minulle sellainen alue, johon en usko. Käytän Doven stick-dödöä, joka ei tahraa ja luotan siihen sataprosenttisesti. Testasin jokaista luonnonkosmetiikkahaastajaa viikon ja kirjoittelin ajatuksiani ylös päiväkirjamaisesti. Kaikki deodorantit on saatu blogin kautta. Sain sisäpiirin vinkin, että testivuoroaan vielä odottava Weledan suihke pelastaa, jos mikä tahansa dödö (uhkaa) pettää, mutta pyrin testin takia välttämään sen käyttöä muiden testiviikkojen aikana, joten pahanhajuiset päivät vain sinnittelin läpi.

Ajelen kainalot aina sunnuntai-iltana, joten alkuviikon levittelen dödöä karvattomiin kainaloihin ja loppuviikosta on tosi kyseessä, kun kainalot kuhisevat bakteereja. Pardon my French. Mutta silloinhan dödö pääsee testiin ihan todella. Luonnonkosmetiikkaguru-Ida vinkkasi, että jos jokin dödö ei toimi, sitä kannattaa kokeille uudelleen tämän testijakson lopulla, kun iho on tottunut luonnonkosmetiikkaan. Testaan siis uudelleen pahimmat dödöt lopuksi. Testissä tulee olemaan yhdeksän deodoranttia, siitä tuo postaussarjan nimi. Kolmen dödön otos kun ei olisi vielä kovin suuri.

Cattier deodorant 24h (roll on):

Rakastan tämän tuoksua, se on aivan ihana! Ensimmäisenä päivänä rullainen dödöä illalla sheivattuihin kainaloihin. Pukeudun keinokuituisiin vaatteisiin ja sen huomaa! Töissä kainalot ovat kosteat ja haisevat, vaikka minulla ei ole kuuma. Mietin kauhulla loppuviikkoa, kun haju luultavasti vain pahenee. Kuinka kehtaan tulla töihin?! Kolmantena päivänä vaihdan vaatteet luonnonmateriaalisiin, mutta haju ei katoa. Alkaa kauhistuttaa, onko tästä dödöstä yhtään mihinkään. Loppuviikosta ahdistaa jo kunnolla, hajua on ihan jäätävä!

Sheivaan kainalot paniikissa uudelleen viidentenä päivänä ja deodorantti alkaa pitää taas vähän paremmin. Mielikuvani siitä, että tämä toimii vain ajelluissa, puhtaissa kainaloissa ja silloinkin pitää olla tarkkana materiaalien kanssa, kun miettii pukeutumista, ei kuitenkaan osu oikeaan, vaan tähän ei vaan voi luottaa. Jatkan sitkeästi viikon loppuun, mutta dödö ei vaan pidä. Tätä pitää selkeästi testata uusi viikko vielä jossakin vaiheessa, koska dödö on voittanut palkintoja eikä niitä ihan turhaan myönnetä.

ARVOSANA: 2/5

Ben & Anna vanilla orchid (stick):

Jes, stick-muotoinen dödö! Mielikuvani niistä on tehokkaampi kuin nestemäisistä. Ensinuuhkaisulla tuoksu on miedon muovailuvahamainen, mutta stick-koostumus on odotettu. Koostumus oli vähän sinne päin, sillä stick jäi himpun klöntille eikä levinnyt iholle yhtään niin hyvin kuin synteettinen vastaava, mutta se tuntui “imeytyvän” nopeasti. Maanantaina unohdin dödön koko päiväksi! Se ei tuoksunut, ei päästänyt läpi hikeä eikä valskannut. Superihanaa!

Seuraavat päivät kuluvat samoissa tunnelmissa. Perjantaina tunnelma kuitenkin muuttuu, kun kainalot alkavat tuntua tahmeilta ja aistin hajun. Se ei ei yhtä paha haju kuin muutaman muun testidödön kanssa, mutta haju kuitenkin. Loppuviikosta olo on pettynyt ja päättelen, että tämä toimisi kyllä, kun vaan sheivaisi kainalot kahden päivän välein. Pakkaus alkaa muussaantua yläreunasta, mikä sekin vähän ärsyttää.

ARVOSANA: 2/5

Urtekram nordic berries (roll on):

Tuoksu on ihanan marjaisa. Ensirullailulla olo on toiveikas, mutta jo aamupäivällä kainalot ovat jo nihkeät ja keveästi tuoksuvat. Siis haisevat. Parin päivän käytön jälkeen olo on edelleen nihkeä. Hajuhaittaa ei ole enää, mutta kainalot eivät pysy täysin kuivina. Tämä ongelma minulla on tosin synteettistenkin rollonien kanssa. Sanoisin, että tämä pärjääkin yllättävän hyvin testissä.

Loppuviikosta unohdin koko dödön. Mitä ihmettä! Ei hajuja eikä kosteutta kainaloissa viikonloppuna. Tämä tuote tsemppasi loppuviikkoa kohden ja jotenkin sen toimivuus vain parani viikon varrella. Outoa, mutta ihanaa. Mietin, mikä tuollaisen aiheuttaa, mutta en valita yhtään.

ARVOSANA: 4/5

Jatko-osaa pukkaa heti, kun saan seuraavan satsin testattua. Lopuksi kokeilen vielä pettymykset uudelleen ja rankkaan nämä lopulliseen järjestykseen. Mikä on muuten oma luonnonkosmetiikkadödösuosikkisi? :)