Huomenta! Millaisissa tunnelmissa teillä vaihtui vuosi? Pomoni antoi joululahjaksi minulle kolme suklaalevyä (ja lisäksi käsinkirjoitetun kiitoskirjeen, respect). Suolakinuski- ja keksisuklaa katosivat nopeasti parempiin suihin, mutta yksi levy jäi pyörimään keittiöön. Turkinpippurisuklaa on makuna sellainen, että se jakaa mielipiteet vahvasti kahtia. Minä tykkään siitä, mutta jotta muutkin voisivat innostua salmiakkisesta herkusta, tuunasin siitä uudenvuodenjuhliin hieman vähemmän salmiakkisen Rocky Road -herkun.

Viimeksi tein tuota helppoa suklaaherkkua valkosuklaasta, jolloin se näytti lähinnä hassulta munakokkelilta, jossa on karkkeja. Täytyy silti sanoa, että myös tämä valkosuklainen versio oli tajuttoman hyvää, joten suosittelen tallentamaan reseptin jonnekin. Tämä saakin olla viimeinen herkkuresepti tässä blogissa vähään aikaan, sokerihampaani murenee kohta muuten pois. Seuraavissa postauksissa keskitytään uudenvuodenlupauksiin ja muutenkin tulevaisuuteen.

Rocky Road – se lakritsinen versio

15 g voita

200 g turkinpippurisuklaata

6 lakritsipiparkakkua

iso kourallinen pieniä vaahtokarkkeja

Sulata suklaa voin kanssa kattilassa (onnistuu turvallisimmin vesihauteessa) miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Sekoita suklaamassaan vaahtokarkit ja neljä murskattua piparkakkua. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä vuokaan. Painele vielä massan päälle muutama kokonainen lakritsipiparkakku koristeeksi. Anna jähmettyä jääkaapissayön yli tai pakastimessa tunnin ajan. Leikkaa herkku annospaloiksi ja tarjoile!

Kuten kuvista huomaa, meidän uudenvuodenviettomme ei ollut lopultakaan kovin skumpanhuuruista, vaan aika lapsiperheystävällistä vaahtokarkkikaakaoineen kaikkineen!♥