Vietimme joulun tuttuun tapaan maalla. Tunnelma oli vähän ontto, sillä pikkusiskoni on maailmalla. Ehkä siksi kuvasin storyjakin mahdollisimman paljon, jotta sisko voi olla siellä jossakin kaukana hengessä mukana. Lahjojakin sain, vaikka en niitä toivonut, ja yksi yllätti niin, että yritän ehtiä kuvata lahjat videolle. Tahdon nähdä, kun leukanne putoavat! Annan tuon supersuositun JOULU-kategorian olla blogissa vielä vuodenvaihteeseen, joten siitä kannattaa ottaa nyt kaikki ilo irti. Jatketaan jouluherkkujen parissa piimäkakun ohjeen muodossa.

Piimäkakku

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja

2.5 dl sokeria

1.5 rkl piparkakkumaustetta

2 tl ruokasoodaa

2 dl sulatettua voita

1 dl omenasosetta tai luumumarmeladia

2 dl piimää

Vuokaan:

rasva

korppujauhoja

Pane uuni lämpiämään Sekoita taikinan ainekset yhteen ja voitele sekä korppujauhota n. 1.8 litran vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunissa 50-60 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa, jos kakku alkaa tummentua liikaa pinnaltaan. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelematta.

Onko piimäkakku tuttu juttu vai jotakin uutta ja eksoottista? :)