Tiedätkö, kun toinen puoli sinusta haluaa äitinä luoda lapselleen satumaisen joulun ja perheelleen omat perinteet, mutta toinen puoli taantuisi mieluusti lapseksi ja katselisi omien vanhempiensa kanssa sohvalla jouluohjelmia? Kummallekin joulupersoonalle, sille hysteeriselle hösääjälle sekä lapsenmieliselle laiskurille, on olemassa oma jouluneule, johon voi näin joulun alla pukeutua.

Äiti-jouluttaja esittelee lapselleen Mikki Hiiren, koska tuo tyyppi oli osa äidin lapsuutta ja varsinkin sitä joulua. Printti on jo hieman haalistunut, mutta punainen väri ja paidan malli ovat ihan täydelliset. Aivan kuin silloin ennen! Äidin homma on tsekata, että ruokaa on tarpeeksi, kodin pinnat kiiltävät puhtaina, perhe on puettu siististi, taustalla soi näennäisen rauhoittava joulumusiikki ja jokaiseen kyläpaikkaan on varattu sopiva ja tarkoin suunniteltu “mitä nyt jotain tuosta lähibensikseltä napattiin matkalla” -tuliainen. Tämän äidin kanssa pelaillaan ja pelleillään.

Ikuinen lapsi -jouluttaja taas verhoutuu paljetteihin ja kimallukseen kuin 3-vuotias konsanaan. Hänen asenteensakin on kuin prinsessalla. Hän asettuu vanhempiensa sohvalle, kyseleen koko ajan kahvin perään ja pohtii ääneen, saakohan hän tänä vuonna mantelin joulupuurosta, koska hänellehän se kuuluu. Vinkkinä vaan, siis. Joskus tuntuu, että näiden tyyppien välillä on vaikea hakea tasapainoa eli olla sellainen normaali jouluttaja. Jotakin rauhallisen ja rauhattoman välimaastosta.

Tästäkin joulusta selvittiin, kun molemmat jouluttajat pukeutuivat samaan paitaan. YLLÄTYS! :D