Vähän mälsä myöntää, mutta joulumieli on tänä vuonna todella hukassa. Tunnetta korostaa se, että heräsin tänäänkin jo neljältä leukakipuun enkä saanut enää unta. Himputin hampaanpoisto! Työtkin painavat. Teen töitä vielä 23. päivä ja palaan töihin heti aaton jälkeisenä maanantaina. Siinä välissä pitkän viikonlopun aikana on todella vaikea laskea kierroksia ja yrittää esittää rentoa, kun päässä pörräävät tammikuulle tarvittavat asiat.

Tämän postauksen pienillä kikoilla yritän kuitenkin pitää arjessani pientä joulufiilistä läsnä loman alkuun asti, jotta en muutu kokonaan katkeraksi. Jo tämä nykyinen taso ärsyttää entistä jouluihmistä. Unelmamaailmassa viikko ennen aattoa olisi vapaata, jotta aattoon voisi laskeutua rauhallisesti. Todellisuudessa elän kiireen keskellä yrittäen toipua kahden viisaudenhampaan kirurgisesta poistosta.

Joulukalenterin avaaminen on lapselle niin iso juttu, että se ilo tarttuu väkisinkin. Aamut ovatkin ehkä ihaninta aikaa, kun keskitymme joulupöhinään ja vain nauttimaan toistemme seurasta. Minulta löytyy The Body Shopin kosmetiikkakalenteri ja Nespresson kahvikalenteri, Nöpsy taas availee uniikkia Brawl Stars -joulukalenteriaan, jonka hänelle teetin. Sieltä tulee joka päivä Fazerin suklaakonvehti ja “harmi” kyllä, minä joudun syömään minttusuklaat, joista poika ei pidä.

Joulukahvi on tänä vuonna läsnä elämässäni kahdessa eri muodossa. Helpoin tapa on tietysti valmistaa kahvikapselista joulumaustettu kahvi, mutta usein teen niin, että sekoitan tavalliseen kahviin piparkakkumaustetta ja kauramaitovaahtoon pari tippaa vanilja-aromia. Usein hörppään aamulla tavallisen kahvin ja teen itselleni erikoiskahvin vasta, kun poika on viety eskariin ja aloitan työpäiväni.

Joulukynnet teetin itselleni ihan uudessa kauneushoitolassa. Valitsin väriksi joulunpunaisen ja aksenttisävyksi glitterisen hopean nimettömiin. Ajattelin jotenkin, että tuo kynsitrendi olisi jo ohitse, mutta kynsiteknikko kertoi, että se vallitsee edelleen hyvin vahvana. Lakkaisin kynsiäni useamminkin, mutta työ tietokoneella pitää huolen, että kärjet kuluvat rumiksi jo tunnissa. Geelilakkaus on juuri tällaiselle naputtajalle sopiva ratkaisu ja nyt taisin löytää Helsingistä luottotekijän.

Punaiset vaatteet luovat joulutunnelmaa todella helposti, mutta jos mökötystaso on jo todella matala (tai siis paha), saatetaan tarvita apuun puhdasveristä jouluneuletta. Myin itse asiassa tänä vuonna pois kaikki muut jouluneuleeni, paitsi tämän Championin kahdesta collegepaidasta yhdistetyn rumiluksen. Muistatko vielä poronutturan? Myös hassut asusteet johdattelevat kohti aattoa.

Psst! Vessassa meillä on tunnelmaa luomassa tämä piparkakkukynttilä. Aivan mieletön tuoksu!