*MAINOSLINKKI

Hiihtopuku herätti edellisessä postauksessa mielenkiintoa, joten esittelen sitä hieman tarkemmin. Kuvitukseksi saatte viime viikonlopun laavuretkeltä kuvia. Pakkasimme mukaan (kasvis)makkaroita, kaurakeksejä, vaahtokarkkia, kahvia ja kaakaota ja suuntasimme lähilaavulle äitini kanssa. Kun nuotio oli saatu syttymään, liittyi lapsenikin seuraan. Soitin hänelle pappalaan ja hetken kuluttua pieni hahmo tarpoi pellon halki kohti laavua. Tämä ihan vain siksi, etten osannut antaa jälkikasvulle minuutintarkkaa arviota siitä, moneltako hiillos olisi täydellinen. Kärsimättömyys kulkee näköjään suvussa.

Hiihtopuku tuli vastaani jossakin mainoksessa ja sen kaunis väri kiinnitti heti huomioni. Vuoden paras housulöytö on vyötäröltä säädettävät *softshell-housut, joihin mahtuu pyllyä ja reittä, mutta vyötärön voi halutessaan kiristää sivuilta tiukemmaksi (jos sattuu olemaan A-vartalotyyppiä).  Olen aiemmin omistanut samalla tavalla säädettävät toppahousut, mutta niissä ei ollut joustoa. Näissä pystyy helpommin ryömimään lapsen perässä lumilinnassa tai kyykkäilemään nuotiolla ilman, että kiristää mistään. Koot menevät hiihtopuvussa 60 asti, siitä iso kiitos merkille! Ja kiitos myös etusivulta löytyneelle alekoodille.

Miten kauniin pastellivärinen onkaan *mintunvihreä hiihtotakki. Takkia löytyy myös *pinkkinä suoralla vetoketjulla, mutta minuun vetosi tämä anorakki-tyyppinen malli. Takki levenee helmaa kohden eli tällainen eriparikroppa mahtuu sisään mainiosti. Hartiat ovat sopivat, mutta lantio ei silti kinnaa ikävästi. Olen sen verran lyhyt, että lyhyempi takki voisi näyttää kivemmalta, mutta tällaisen hiihtopukulöydön kohdalla tyydyn olemaan onnellinen siitä, miten hyvältä puku tuntuu yllä. Hieman merinovillaa alle ja rinteeseen!

Entäpä kengät sitten? Jos pakkasasteita on yli 20 ja jalkojen tulisi pysyä lämpiminä, mitä ihmettä pukea niihin? Rakastin viimeisenkin Crocs-parini rikki, joten tarvitsin niiden tilalle *lämpimät talvikengät, joissa on vedenpitävä alaosa. Tuo kumiosa pitää loskan loitolla ja lämmin tekoturkisvuori lämmittää varpaita. Tätä kenkämallia saa myös mustana, mutta vanhana XL5-fanina valitsin nämä Talviaamun prinsessa -versiot. Ole hyvä korvamadosta, jos satut olemaan milleniaali! 😅 “Siellä mua odottaa talviaamun prinsessa…”

Miten paljon ihanampi talvi onkaan, kun sen voi viettää täydellisessä vaatekerrassa lämpimät kengät jalassa. Puvun lämpöastetta voi toki säätää vielä kerrastoilla, 10 asteen pakkasilla riitti ohut merinokerrasto. Näissä kuvissa on ihan värimaailman vuoksi keinokuituinen pipo ja siihen sopiva huivi, mutta arjessa ja varsinkin kovilla pakkasilla turvaudun lähes aina villaan. Esim. NOSH ja Sidoste myyvät superlämpimiä pipoja. Hyviä tumppuja löytyy vaikkapa Moikolta, niissä on usein vielä hauska heijastinkuvio, kuten noissa omissani. Heijastimia kun ei näin pimeänä vuodenaikana olla liikaa.

Tämä asu pääsee hiihtoladulle seuraavan kerran Kolilla! ❄️