Vanhempieni luota on lyhyt matka Lempäälän omaan ostoskeskushelmeen eli Ideaparkiin, joten olen käynyt siellä kymmeniä ja kymmeniä kertoja. Ajattelinkin vinkata nyt suosikkiliikkeeni Idiksessä, jos satutte joskus sinne päin ostoksille. Bloggailu tuntuu pitkästä aikaa todella kivalta, kun sisältöä voi tuottaa yhtä vapaasti kuin blogin alkuaikoina. Jotakin tällaista olisin voinut kirjoittaa huvin vuoksi alkuaikoinakin, kun kaikkea ei ajateltu bisnesmielessä.

Jumiudumme aluksi usein keskusaukiolle ihailemaan karttaa. Aina se ei ole mahdollista, sillä joskus tuolla paikalla on esimerkiksi LEGO-alue, jossa saa rakennella mielin määrin, joskus taas aukio jäädytetään luistelua varten. Aukiolta lähtevät ylös rullaportaat, joiden päässä on lapsiperheiden unelmaleikkipaikka eli aktiviteetteja pursuileva Zones by Särkänniemi. Pikkusiskoni suuntasi sinne Nöpsyn kanssa, kun minä ja äitini käville vähän tonttuostoksilla.

Postauksen ensimmäinen kuva on Ideaparkin parhaasta kahvipaikasta, joka on ehkä hieman yllättäen Arnolds. Kahvi on tuolla ihan mielettömän hyvää ja jos tekee mieli suolaista, lohibagel on täydellinen makupala, joka pitää nälänkin poissa. Kahvitankkauksen jälkeen poiketaan Pentik-liikkeeseen ihailemaan sisustus- ja kattaustuotteita. Pop up- ja OUTLET-liikkeistä Iittala on ollut yksi suosikeistani, mutta myös Finlayson on hyvä ostospaikka.

Kosmetiikan ostan lähes poikkeuksetta Emotion-liikkeestä. Siellä on hyviä tarjouksia varsinkin, jos omistaa S-kortin, sillä ketju on osa S-ryhmää. Kun kosmetiikkavarastot on täytetty, lähdetään Partioaittaan haaveilemaan. Värikkäällä Kånken-hyllyllä kuluu aina hetki jos toinenkin, mutta viime aikoina myös takkivalikoima on mennyt paljon parempaan suuntaan tuolla.

 

  

Vähän pitää katsoa jotakin lapsellekin ja siinä vaiheessa otetaan suunnaksi Name it ja tietysti pojan suosikkipaikka Ballot, joka myy mm. toijalalaista Blaa!-merkkiä, MOLOa ja muita lastenmerkkejä, joista meillä tykätään. Ballotissa on myös leikkinurkka, jossa ainakin meidän perheemme pikkuväki viihtyy hyvin. Muita kivoja paikkoja Ideaparkissa ovat mm. Marimekon myymälä, useat kirjakaupat ja jos lounasta tekee mieli, Aitoleipä on paikka, josta saa maistuvaa kotiruokaa hyvään hintaan.

Onko jotakin lisättävää Ideapark-vinkkilistaani? :)