Kävelin huvin vuoksi Kylmäkoskella Jalanti-järven ympäri (21.5 km). Kuuntelin Maria Veitolan kirjan BookBeatista naisen itsensä lukemana. Ihastelin vaaleanpunaista auringonlaskua MINIn sisällä Hietaniemessä. Nautin radiohiljaisuudesta kytkettyäni työsähköpostini irti puhelimestani. Bongailin aamulenkeillä maalaiskissoja oikein urakalla.

 

Käytin todella paljon erilaisia riippuvia korvakoruja arkisten vaatteiden kanssa. Päätin vihdoin, millainen vuodesohva meille tulee lastenhuoneeseen. Katselin telkkaria oman äitini kainalossa ja irtauduin vähän omasta äiti-roolistani hetkeksi. Hengitin metsässä keuhkoni täyteen syksyn makeaa tuoksua. Kaivelin ensimmäiset joulukoristeet esille yhdestä joululaatikoistani.

 

Haaveilin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jostakin konkreettisesta. Ajelin perheen kanssa Porvooseen viettämään syyspäivää. Maistelin Brunbergillä erilaisia suklaakarkkeja maistiaislaatikoista. Ihastuin rautakaupassa muutamaankin eri maalisävyyn, joita suunnittelen lastenhuoneeseen. Joogasin aamutuimaan vanhempieni kotitalon terassilla. Olin niin lomalla, että unohdin muutamanakin päivänä puhelimeni jonnekin enkä edes kaivannut sitä.

 

(kengät saatu Ecco)