Satokausikalenteri inspiroi ostamaan viikonloppuna myskikurpitsan. Kurpitsakeitto on tajuttoman hyvää ja juuri sopivaa ruokaa, kun loppukesän tomaattikeitto alkaa tulla korvista ulos. Alkuperäinen resepti on aika tulinen ja koska halusin tästä koko perheelle sopivan päivällisen, jätin chilit pois ja muokkasin ohjetta hieman.

Mietin matkalla päiväkodilta kotiin, että nappaan maasta muutaman vaahteranlehden mukaan ja teen niistä asetelman pöydälle, jotta kuvista tulee kivoja. Jotenkin kuitenkin tämä tuttu kaaos näyttikin linssin läpi siltä, etten halunnut sensuroida sitä. Päädyin lisäämään lehdet pöydälle ja kuvaamaan ruokapöytämme sellaisena kuin se 99% kotonaoloajastamme on.

  

Kurpitsakeitto

1 myskikurpitsa

1 sipuli

1 rkl kookosöljyä

1 tl mietoa currytahnaa

1/2 tl valkosipulimurskaa

1 tl raastettua inkivääriä

1 fond “du chef” (hyytelömuotoinen kasvisliemikuutio)

4 dl vettä

1 tlk kookosmaitoa

Kuullota pilkottu sipuli kookosöljyssä currytahnan kera miedolla lämmöllä. Kuori myskikurpitsa ja lisää se pannulle n. 4 cm x 4 cm paloina. Lisää mukaan vielä inkivääri ja valkosipulimurska tai kokonainen kynsi. Kypsennä seosta pannulla vielä 15 minuuttia tasaisesti käännellen.

Lisää seokseen kasvisliemikuutio ja 4 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Tähän menee suunnilleen 45 minuuttia. Surauta sileäksi sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja nautiskele esimerkiksi raejuuston kera.

Onko kurpitsa tuttu raaka-aine vai lähinnä Halloween-koriste? :)

Kurpitsakeitto MouMou