Paljon onnea, Nöpsy! Eilinen 8-vuotissyntymäpäivä oli lämmin ja aurinkoinen heinäkuun päivä. Olemme taas muutaman viikon maalla uimakoulun vuoksi ja oma kotimme kaupungissa toimii ystäville väliaikaismajoituksena. On kyllä kätevää, kun joku kastelee huonekasvit ja säästää samalla rahaa, kun ei tarvitse Helsinki-reissulle hotellia. Varsinainen win-win. Kuten aiempina vuosina, myös tänä vuonna lapsen syntymäpäivä osui ns. pappalaviikoille eli minä teen etätöitä ja poika lomailee sekä käy kerran päivässä uimakoulussa lähirannalla.

Näin keksittiin Roblox-kakku

Äitini alkoi jo hyvissä ajoin juonia kakkujuttuja, kun työpaikalta löytyi kuulemma taitava kakuntekijä, joten tilaukseen lähti Roblox-kakku. Minä avustin teeman kanssa, sillä mieluisat jutut vaihtuvat nykyään aika tiheään. Esimerkiksi Pokemon alkaa olla jo menneen talven lumia, mutta Roblox taas on kova sana. Itse en sen viehätystä ymmärrä, bugittavat pelit huonolla grafiikalla eivät varsinaisesti kiehdo 35-vuotiasta perheenäitiä. Lapsi taas on ihan myyty smoothiepeliin ja johonkin epämääräiseen Mäkkäri-peliin.

Roblox-kakun koristelu

Suunnitelma oli ensin koristella kakku oikealla Roblox-tyypillä, joita olimme ostaneet lahjaksi, mutta ihana kakuntekijä olikin muotoillut mukaan myös kaksi ukkelia. Niinpä kakku koristeltiin lopulla niiltä, ja itse asiassa toinen ukkeleista syötiin jo synttärikahvien aikana. Kakun päältä löytyi pojan nimi ja iso kasi, joten koristelut olivat aika simppelit. Ne keräsivät kovasti kehuja lapselta, varsinkin tuota “fonttia” ihmeteltiin.

Synttäriyllätys uimarannalla

Synttäripäivä oli muutenkin ikimuistoinen, sillä uimareissulla kummitädin, äidin ja mummun kanssa poika ui ensimmäistä kertaa muutaman metrin matkoja. Minä en voi lasta opettaa, sillä se menee aina jostakin syystä tappeluksi. Poikaystäväni, joka on opiskellut liikunnanopettajaksi, taas saa opettaa lasta ilman mitään kiukuttelua. Samoin pikkusiskoni, jonka kanssa hyppyjä ja uintia treenattiinkin.

Toki uimakoulu on ollut tässä isona apuna ja antanut rohkeutta vedessä olemiseen. Vesi on ollut hieman viileää, mutta rohkeasti nuo pienet silti menevät veteen ja hyvä niin, sillä jokainen puolituntinen vedessä opettaa hieman lisää uintitaitoa. Uimakoulutouhut aloitettiin meillä kaksi vuotta sitten, mutta koronan vuoksi hallit ovat olleet paljon kiinni, joten emme Helsingissä juurikaan pitäneet opittuja taitoja yllä. Siksi oppiminen on ollut aika hidasta ja uintireissut satunnaisia. Nyt jotakin kuitenkin loksahti kohdilleen.

Kiitos maailmankaikkeus ihanasta synttäripäivästä! ❤️