KAUPALLISESSA YHTEISYÖSSÄ / KORA ORGANICS

Olisi taas asiaa ihosta ja hyviä uutisia heille, joille mikään luonnonkosmetiikkasarja ei tunnu sopivan. Tämä postaus on tehty yhteistyössä KORA Organics -sarjan kanssa täysin minun pyynnöstäni. Testasin sarjan matkakokoisia tuotteita ja rakastuin niin palavasti, että ehdotin brändille yhteistyötä, jotta voin omistaa kokonaisen blogipostauksen tälle upealle luonnonkosmetiikkatulokkaalle. Tätä rakkautta kun ei yhteen Instagram-kuvaan pysty tiivistämään.

Suhteeni luonnonkosmetiikkaan määriteltäisiin Facebookissa sanoin “it’s complicated“. Haluan todellakin käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta lähes kaikkien ihonhoitosarjojen kanssa syntyy jotakin reaktiota. Pahimmillaan se on ollut suunympärysihottuman puhkeaminen, lievimmillään viikkotolkulla epämääräisiä näppylöitä. Värikosmetiikkaa en tässä postauksessa käsittele, vaan keskityn luonnonkosmetiikkatuotteisiin ihonhoidon näkökulmasta.

Otin tammikuussa testiin erään sarjan, joka on niin voimakkaasta hajustettu, että tietoisesti kuukauden aikana siedätin ihoni siihen. Muistin kuulleeni, että luonnonkosmetiikkaan vaihto saattaa aiheuttaa ihossa jonkinlaisen puhdistautumisreaktion, joten päätin, että sinnittelen kuukauden. Ensimmäisen viikot ihoni oli rutikuiva, mutta viikon käytön ja legendaarisella Skin Foodilla lepyttelyn jälkeen yhtäkkiä tuo sarja riittikin pitämään ihoni kunnossa. En siis käyttänyt minkään muun sarjan tuotteita koko kuun aikana, paitsi tuota Skin Foodia poskiini.

Olen valitettavan usein kokenut luonnonkosmetiikkasarjojen kanssa, etteivät ne jotenkin niin sanotusti riitä iholleni. Parhaita tuloksia on varmaankin tuonut Madaran Pihlaja- ja Nokkonen-sarjojen ohella Jurlique-merkki, mutta sekin on siinä rajalla, onko tuoksumaailma liian voimakas. Nyt on kuitenkin toisin. Nyt on kaikki kohdallaan.

Aloitetaanpa KORA Organics -sarjaan tutustuminen. Kauniisiin pulloihin pakattujen tuotteiden takana on ei enempäää tai vähempää kuin jumalaisen kaunis mallineito Miranda Kerr. Hänen vegaaninen kosmetiikkasarjansa perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin, joita ovat yrtit, eteeriset öljyt ja vitamiinit. Ja noita öljyjä juuri tässä sarjassa rakastan! Merkin ehkäpä hehkutetuin raaka-aine on kuitenkin superfoodina tunnettu Noni-hedelmä.

Purkkien ja pullojen takana on aina jokin voimasana, joka näissä ruususuihkepulloissa on grace. Muutenkin sarja on kehitetty niin, että ihonpuhdistushetki tuntuisi enemmänkin lyhyeltä meditaatiolta kuin pakolliselta pahalta. Calm-sovellukseen muutama viikko sitten koukuttuneena ihastuin tähän ideologiaan täysin. Alan itse asiassa koko ajan enemmän vakuuttua siitä, että minusta tulee mummo, joka lähtee joogaretriiteille ja hiljaisuuden leireille.

Kora Organics

Tuota Balancing Rose Mist -kasvosuihketta suihkin töissä varsinkin aamupäivisin kasvoilleni matkakokoisesta pullosta, jota säilytän jääkaapissa, mutta käytän suihketta kotona myös ihonpuhdistuksessa ikään kuin kasvovetenä. Pureudutaan kohta syvemmin puhdistusrutiiniini ja sen muihin tuotteisiin, mutta kasvosuihkeesta sanoisin sen verran, että sen tuoksu on kokeilemistani tuotteista voimakkain.

Jos siis vahvat tuoksut kammottavat, tämä ruususuihke voi olla liikaa. Minä rakastan ruusuntuoksuisia suihkauksia ihollani, mutta ymmärrän kyllä, että kaikki eivät. Tuoksu haihtuu kuitenkin nopeasti, joten suihkutteluni ei onneksi häiritse muita.

 

Ehkäpä kaikista ihanin kokeilemistani tuotteista on puhdistusvoide, joka on tuoksultaan niin mieto ja koostumukseltaan niin täyteläinen, että on kuin hieroisi kypsää avokadoa kasvoihinsa. Avokadoöljy onkin eräs tämän putsarin raaka-aineista. Ensin kostutan ihoni vedellä, sitten levitän tämän ihanan voiteen ja huuhtelen kasvoni lopuksi.

Puhdistuksen jälken iho on pehmeä kuin… No, se avokado. Sen lisäksi Gentle Cleanser -puhdistusvoide sisältää Noni- hedelmää, kamomillaa ja kehäkukkauutetta, jotka rauhoittavat ihoa. Jos jokin tuote on hellävarainen, niin tämä puhdistusvoide. Kaikesta muusta voisin luopua, mutta tämä herkälle iholle kehitelty tuote jäisi hinnalla millä hyvänsä.

 

Kasvovoide ja -öljy ovat pari, joita en ensin edes ajatellut käyttää yhdessä. Rehellisesti sanoen melkein annoin pienen öljyn pois, mutta onneksi annoin sille mahdollisuuden. Siitä lisää kohta. Soothing Moisturizer -kosteusvoide on kuivan ihon unelma, sillä se todella rauhoittaa ihoa ja kosteuttaa pitkäkestoisesti. Levitän tätä iholleni aamulla puhdistusvoiteen ja ruusuvesisuihkausten jälkeen. Illalla taas tuunaan tämän yövoiteeksi.

Olen ollut siitä epämiellyttävässä tilanteessa, että 98% kokeilemistani kasvoöljyistä on tukkinut ihoani. Nyt löysin Noni Glow -ihoöljyn, joka sopii minulle. Päättelitkin jo ehkä nimestä, mikä on tämänkin tuotteen tehoaine? Muuttaakseni kosteusvoiteen yövoiteeksi, sekoitan yhteen pumppaukseen voidetta yhden(!) pisaran öljyä ja hitto soikoon – se todella riittää ravitsemaan minunkin kuivan ihoni. Tämän öljyn taika-aineita ovat Noni-uute sekä ruusunmarja-, granaattiomena- ja tyrniöljy. Tästä kasvoöljystä on myös vartaloöljy-versio, mutta sitä en ole kokeillut.

Tuossa yllä olevassa kuvassa kasvoillani on meikkiä tasan sen verran, että edellispäivänä kestovärjätyt kulmakarvat pistävät vähän silmään. Meikkivoidetta ei ole pisaraakaan, vaan olen juuri puhdistanut ja kosteuttanut ihoni  äsken esitellyillä tuotteilla.  Couperosa puskee aina vähän poskista läpi, mutta muuten iho on hämmästyttävän tasaisessa kunnossa. Normaalisti kuitenkin poskeni helottavat meikinpuhdistuksen jälkeen parikymmentä minuuttia, mutta toisin on nyt. Joko vakuutuit?

Suosittelen lämpimästä tutustumaan sarjaan kokeilupakkauksen kautta, jossa on kolme tuotetta. Jos taas tahdot suoraan täysikokoisen tuotteen, puhdistusvoide tai kosteusvoide saavat minun ääneni. Näiden esittelemieni tuotteiden lisäksi merkillä on muillekin ihotyypeille sopivia tuotteita, mutta tällaiselle normaali-iholle, jonka ainoa ongelma on yleensä juurikin couperosa poskissa, nämä tuotteet tuovat onnen.

Onko KORA Organics jo sinulle tuttu? Jos ei ole, sarjaa myyvät Suomessa tällä hetkellä Kicks ja Stockmann! :)