Olen taas hurahtanut. Ensin aloin vaihtaa käsisaippuapulloja palasaippuoihin. Sitten löysin itseni klikkailemasta nettikaupasta pyykkietikkaa ja pyykkisaippuaa ostoskoriin. Nyt pyykkietikka jalostui jo pesuainesuihkeeksi ja kierrätän vanhaa siivoussuihkepulloa siivousetikkapullona. Suihkin etikkaliuosta kuivausrumpuun, vessaan, keittiöön ja vaikka minne. Mitä ihmettä täällä tapahtuu?

Ostin Saaren Taika -merkin tuotteet testiin rehellisesti sanoen ihan hetken mielijohteesta. Pyykkietikka kiinnosti todella paljon ja pyykkisaippua päätyi ostoskoriin enemmänkin heräteostoksena. Sitä en ole ehtinyt vielä kokeilla. Muistan pesseeni vauvanvaatteita ennen niiden käyttöönottoa pesupähkinöillä, koska tahdoin mahdollisimman myrkyttömän ja luonnollisen pesuaineen, joista tykkäsin siihen asti kun vauvavuosi alkoi ja niitä oikeita tahroja piti putsata. Siinä vaiheessa aloin taas palailla muihin pyykinpesuaineisiin.

Seuraan Facebookissa Pyykkimuia-ryhmää, jonka vetäjä Outi herättelee ihmisiä milloin minkäkin aiheen tiimoilta. Tuo nestesaippuan käytön vähentäminenkin on sekin oikeastaan Outin ansiota. Pyykkietikka-idea siis syntyi samaisen naisen vaikutuksesta. Etikallehan tuo pyykkietikka odotetusti haisee, vaikka nimessä sana “raikas” onkin, mutta se raikkaus ilmestyy siinä vaiheessa, kun avaa kuivausrummun oven.

Joskus unohdan pyykit kuivausrumpuun vähän liian pitkäksi aikaa, mutta se ei haittaa enää, sillä 1:10-suhteella laimennettu etikka ja nopea pyöräytys (meillä on sellainen 10 minuutin raikastusohjelmakin) pelastavat. Ostin etikan kuitenkin pääasiallisesti huuhteluaineeksi, mutta ihastuin sen monikäyttösyyteen.

 

Joten nyt sitten odottelen, kun pyykkisaippua pääsee testiin. Ja viime kerrasta viisastuneena en viskaa kirvestä kaivoon, jos tahrat istuvat tiukassa, vaan opettelen esikäsittelemään ne sappisaippualla. Huomenna alkaa huikea kahden päivän kesälomani, mutta oli sellainen olo, että piti tulla moikkaamaan. Etikankäyttövinkkejä kuulen mielelläni, jos niitä on tallessa jollakin.

pyykkietikka

Psst! Koska joku kuitenkin kysyy, rekvisiittapyyhe (pyöreä sellainen) on saatu blogin kautta Gantilta.