KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / BOOKBEAT

*KAUPALLINEN LINKKI

Herään aamulla puhelimen ääneen. Etsivä Harry Hole soittaa. Hän epäilee, että Lumiukko-murhien takana on sittenkin sarjamurhaaja eikä yksinäinen susi, joka on viimein ratkennut ja antanut periksi himolleen tappaa. Haukottelen ja lupaan palata asiaan työmatkalla, kun olen vienyt pojan hoitoon. Ehkä Harry on oikeassa ja vuosien takaiset katoamiset liittyvät sittenkin ensilumen aikaan tapahtuneeseen verityöhön.

Aamiaispöydässä syvennyn pohtimaan, kuinka voisin auttaa Anu Lindforsia. Hän on rakastunut mieheen, jolla on jo lapsi edellisestä suhteesta. Miehen ex-vaimo ja lapsen äiti kirjoittaa lifestyle-blogia, joten voisin auttaa Anua kertomalla heti alkuun, että blogitekstejä on usein tapana väritellä, jotta tarina olisi kiinnostavampi.

Oikeastaan Anun ei kannattaisi lukea koko blogia. Anulla on paljon vastuuta, mutta vähän valtaa ja tunnen oloni avuttomaksi, sillä en osaa ajatella, miten itse suhtautuisin, jos mieheni tapailisi uutta naista ja minun pitäisi ottaa hänet perheenjäseneksi. Sovimme, että juttelemme Anun kanssa lisää huomenna töiden jälkeen.

Poika jo saateltu päiväkotiin ja pääsen palaamaan sarjamurhaajajahtiin. Naisia ei olekaan kadonnut vain yksi, vaan toinenkin nainen on kateissa. Harry ja minä koetamme kasata palapelin verisiä paloja ja tuntuu, että yhtäkkiä kaikki tutut ovat epäiltyjen listalla. Katkaisen lopulta yhteyden ja hetken tuntuu kuin joku seuraisi minua töihin. Kylmä tuuli puhaltaa suoraan lävitseni.

Hyisen työmatkan jälkeen himoitsen jotakin polttavaa. Lounastauolla tilaan Ysibaarissa tulisen kanakeiton ja kuuntelen, kuinka Alicia avautuu minulle tilanteestaan. Hän on lyönyt päänsä ja unohtanut kymmenen vuotta elämästään. Säälin häntä. En koskaan tahtoisi unohtaa omaa lastani, se olisi aivan järkyttävää.

Alicia saa minut kuitenkin miettimään, miten turhia asioita kannan mukanani ja miten paljon kevyempi oloni olisi, jos unohtaisin luottamuksen pettämiset ja muut negatiiviset asiat, joista on jo vuosia aikaa ja joiden jälkeen olemme kaikki kasvaneet ihmisinä. Toivon Alicialle kaikkea hyvää.

Haettuani pojan päiväkodista syömme yhdessä perheen kanssa päivällistä. Jossakin vaiheessa iltaa lasken itselleni kylvyn ja rauhoitun hetken. Päässäni kaikuvat Hannen ja Satun sanat siitä, miten minun pitäisi arvostaa blogiani enemmän ja miettiä sen brändiä tarkemmin. Saan heiltä hyviä neuvoja mm. Hinnoitteluun ja verkostoitumiseen, mutta tunnen myös vähän syyllisyyttä siitä, että lähes kymmenen vuoden jälkeen blogini on edelleen sillisalaattia enkä kuulu oikein mihinkään kategoriaan. Sen tiedän, että yrittäjäksi en ala enää koskaan, mutta uskon nykyään siihen, että työstä voi tehdä itsensä näköisen.

Illalla, kun muut jo nukkuvat, Usva kysyy, olenko hereillä. Olen minä. Usvan raskaus on edennyt puoliväliin hienosti. Panikoiva Usva kaipaa selkeästi minun rauhoitteluani. Muistelen, kuinka oma raskausaikani tuntui toki pitkältä, mutta toisaalta tarvitsin sen jokaisen minuutin, jotta olin tarpeeksi valmis tulemaan äidiksi. En siltikään ihan ollut, mutta sitä en sano ääneen, sillä odottavia naisia pelotellaan muutenkin ihan liikaa.

Jos päiväkuvaukseni kuulosti hassulta, siihen on syy. Ei elämäni oikeasti ole noin villiä, mutta sen ehkä jo arvasitkin. Kuuntelen paljon kirjoja BookBeat-sovelluksella puhelimen tai tabletin kautta, joten ihan tavallisen arkipäivän aikana pystyn heittäytymään mukaan erilaisiin tilanteisiin ja maailmoihin, jotka ovat erilaisia kuin omani. Tätä blogiyhteistyötä olen toivonut jo kuukausia, sillä käytän sovellusta päivittäin ja olen maksanut siitä itse kauan. Kenenkään ei tarvitse siis miettiä, mitä tykkään sovelluksesta. En enää suostu elämään ilman sitä.

BookBeat-sovellus sisältää tuhansia kirjoja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Kirjoja voi ladata myös offline-tilaan eli jos satut matkustamaan jonnekin, missä netti ei ihan toimi, ennakoi ja lataa kirjat tabletille tai puhelimeen valmiiksi. Sovelluksessa on kirjoja myös lapsille eli tämä saattaa jatkossa pelastaa meillä automatkat Rovaniemelle pappalaan.

Jos sinäkin tahdot hypätä äänikirjojen maailman, kokeile BookBeat-sovellusta *tämän sivun kautta. Linkin kautta pääset testaamaan BookBeat Premiumia täysin maksutta kahden viikon ajan. Voit kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! Etu koskee vain uusia BookBeat-käyttäjiä. Sovelluksesta löytyy myös e-kirjoja, jos tahtoo lukea, mutta minä vain kuuntelen. Kuuntele sinäkin.

ALOITA ILMAINEN KUUNTELUJAKSO *KLIKKAAMALLA TÄSTÄ!♥

(Postauksessa käsitellyt kirjat esiintymisjärjestyksessä: Jo NesbøLumiukko, Leena PaasioMelkein äiti, Liane MoriartyNainen joka unohti, Hanne Valtari & Satu RämöUnelmahommissa ja Karoliina SallinenTee se itse -vauva.)