Pääsen jälleen esittelemään sarjaihastuksiani. Joko odotit uusinta osaa tästä postaussarjasta? Jos tämän postauksen kaikki sarjat on jo katsottu tai todettu huonoiksi ja jätetty kesken, postauksen lopusta löytyy linkit viiteen(!) muuhun sarjasuosituspostaukseen, jotka olen kasannut aiemmin. Toivottavasti löytyy uutta katsottavaa! Omia vinkkejä saa taas tuttuun tapaan jättää kommenttiboksiin.

Tällä hetkellä Netflixissäni on toistossa Riverdale, josta julkaistaan joka viikko uusia jaksoja. Juoni tuntuu hieman Twin Peaksin (siitä enemmän tässä postauksessa) uudelta versiolta ilman sitä häröilyä ja niin hyytävää kauhua, joka jää kummittelemaan mieleen. Henkilöhahmoihin toivoisi lisää syvyyttä, mutta tämä sarja koukuttaa aivan ihmeellisellä tavalla ratkomaan murhamysteeriä kiinnostavan porukan kanssa. Moni hahmoista joutuu miettimään, miltä tuntuu, kun omat vanhemmat ovat ehkä sekaantuneet johokin kaameaan.

Bonusfamiljen on tämän joukon suurin yllättäjä! Yleensä, jos sarjassa tai elokuvassa on kielenä ruotsi, en edes anna mahdollisuutta. Jotenkin en ole pitänyt koko kielestä, mutta nyt vihdoin kelkka alkaa kääntyä, sillä jo muutaman jakson jälkeen aloin jopa pitää(!) kielestä, kun tajusin, että ymmärrän sitä, vaikka en osaisi puhua tai kirjoittaa yhtään monimutkaisia lauseita. Sarjan teema on juuri sitä, mitä nimi lupaa eli uusioperheen haasteita.

Marvelin hahmoista tykkääville Jessica Jones on varmaankin jopa vähän “pakollinen” sarja. Minä päädyin sen pariin sattumalta, kun Netflixin algoritmi suositteli sitä Doctor Strangen jälkeiseen tyhjyyteen. Alku oli hieman tahmea, mutta lopulta uppouduin tarinaan täysin. Yliluonnollisilla voimilla on oma osansa sarjassa, mutta niihin keskityttiin yllättävän vähän eikä sarja mässäile supersankaritempuilla. Aivan uudelle kammotustasolle sarjan vei tosin se, että ensimmäisen kauden pahis muistuttaa todella paljon sitä ainoaa ex-poikaystävääni, jonka kanssa en ole väleissä.

Chilling adventures of Sabrina on nostalginen sarja meille, jotka kyttäsimme esiteineinä Sabrina, teininoita -sarjaa. Tässä uudessa versiossa 16-vuotiaan puolinoidan eli päähenkilömme Sabrinan päätös siitä, hylkääkö hän elämänsä kuolevaisena ja samalla ystävänsä sekä poikakaverinsa, on todella vaikea ja itse asiassa sarja on yllättävän överisti toteutettu. Nyt ei vaan jekkuilla noitatempuilla, vaan viillellään kauloja ja muuta karmivaa. Joissakin jaksoissa pelotti oikeasti.

Pitäisikö muuten seuraavaksi vaihtaa Viaplayhin tai muuhun suoratoistopalveluun?

PARHAAT SARJASUOSITUKSENI:

Parasta ajanvietettä

Parasta ajanvietettä vol. 2

Parasta ajanvietettä vol. 3

Parasta ajanvietettä vol. 4

Parasta ajanvietettä (jännitys- ja rikossarjat)

(kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä)