Kaivelin sitten lautailukamani esille ihan vaan tarkistaakseni, missä kunnossa ne nykyään ovat. Laskettelulasien kuminauha on vähän venähtänyt, mutta sitä voi onneksi säätää. Lauta on hyväkuntoinen, vaikkakin minulle ihan väärää väriä. Tai siis olen enemmän punainen ihminen kuin sininen, mutta jokin tässä aikanaan sai minut ihastumaan. Lasketteluhousut ovat kireät, takki on ihan okei. Kerrasto on hyväkuntoinen, mutta ruma kuin mikä. Laskettelupipossani on kissankorvat ja hanskat ovat hukassa. Ei siis ihan mahdoton pohja suunnitella laskettelulomaa.

 

Mutta minne sitä sitten lähtisi laskettelemaan? Minulle ovat tuttuja pienemmät paikat kuten Korkeakangas ja Sappee. Olin sen verran tunnollinen tyttö, että kun lukioaikoina vanhempani pyysivät minua viikoksi laskettelemaan Lappiin, minä jäin kotiin, koska en voinut olla koulusta viikkoa pois. Ei antanut moraali periksi, koska ajattelin, että vauhdilla kirityt asiat oppii todennäköisesti huonommin. Nyt (kun moraalini on olematon, haha) asia pitäisi korjata ja mietimme, minne kevättalvella suuntaamme rinteeseen.

Tukikohtamme on Rovaniemellä, josta ajelemme sitten jonnekin. Levillä kävimme viime talvena pyörähtämässä, mutta Ruka, Syöte ja Luosto ovat minulle ihan outoja. Olen aivan pihalla! Mikä paikka sopii lapsiperheelle? Missä on kivoimmat rinteet tällaiselle hupilaskijalle, joka tykkää pitkistä, mutta loivista rinteistä eikä ole laskenut moneen vuoteen? Tuntuu, että vaihtoehtoja on liikaa enkä edes tiedä, koska kannattaisi mennä, ettei osuisi pahimpaan ruuhka-aikaan.

APUA! Mitä laskettelukeskusta suosittelisitte lapsiperheelle ja tasoltaan enintään aloittelevalle laskijalle? :)