Ehkä vuodenvaihde on minulle sittenkin jonkinlaista yhteenvetojen aikaa. Listasin jo vuoden 2023 parhaat meikit ja ihonhoitotuotteet, mutta se ei riitä. Sain myös idean koota yhteen postaukseen majoituspaikkoja, joista pidän ja joissa yövyn yhä uudelleen. Näitä löytyy paljon pidemmältä ajanjaksolta kuin vain viime vuodelta, joten varaudu pitkähköön luku-urakkaan. Voit tallentaa tämän kirjanmerkkeihisi, jos tunnet arvostavasti majoituksissa samoja asioita kun minä, ja voit palata selaamaan juttua, kun on aika miettiä majoitus seuraavalle matkalle.

Mukana on hotellisuosituksia lapsiperheille, pariskunnille tai ystävämatkoille. Omppuhotellit ja ökymajoitukset on karsittu pois, koska harvemmin sellaisissa viihdyn. Jokaisesta hotellista, studiosta tai majoituksesta löytyy myös vähintään yksi blogipostaus, jonka olen linkittänyt lyhyen kuvauksen yhteyteen, jos mielenkiinto herää tutustumaan kohteeseen tarkemmin. Aloitetaan siis kotikaupungistani Helsingistä.

Kivoja majoituksia kotimaassa Helsingistä Kolille

Helsinki, Marski by Scandic

“Marski avasi ovensa täysin uudistettuna 3.6.2019 totaalisen hotelliuudistuksen jälkeen. Samalla uudistui myös brändi. Legendaarinen Marski on nykyään Suomen ainoa(!) Signature-hotelli, joka seisoo oman brändin ja Finnfulness-identiteetin takana. Hotelli kantaa ylpeänä nimeä Marski by Scandic. Jo aulan tunnelma laskee sykettä ja rentouttaa. Ylellinen hotelli henkii luksusta, mutta se, mitä minä maalaistyttönä arvostan, on lämmin ja välitön tunnelma. Joskus hienoissa hotelleissa selkäpiitä kiipeää ylös “mä en kuulu tähän ympäristöön” -tunne, mutta Marskissa tuollaista ei käy. Henkilökunta on hymyileväistä ja ystävällistä ja tekee kirjaimellisesti kaikkensa, jotta asukkaat viihtyvät.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista täältä tai täältä tai klikkaa hotellin kotissivuille.

Helsinki, Clarion Hotel

“Clarion-hotellin yläkerrassa on allas, jossa on lasipohja. Jos painaa pään pinnan alle ja katsoo alas, näkee kaiken, mitä alapuolella tapahtuu. Vaikka olen korkeanpaikankammoinen, tunne altaassa on aina vapauttava eikä lainkaan ahdistava. Polskimme Veeran kanssa aika pitkään, minkä jälkeen kävimme suihkussa. Siellä oli lasinen seinä, jonka läpi näkyi Jätkäsaari. Ilta-aurinko paistoi suoraan saunaan. Kuvat johtavat sen verran harhaan, että saadakseen drinkin, on poistuttava allasalueelta ja käveltävä käytävän toiseen päähän baariin eikä sinne ole menemistä uikkareissa. Se ei meitä haitannut.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Tampere, Solo Sokos Hotel Torni

“Koska olen käytännönläheinen, annan heti hotellille pisteitä sen sijainnista. Rautatieasemalta on ihan muutaman minuutin matka hotellille, joten painavienkin tavaroiden kanssa pääsee perille ilman taksia. Tosin aivan hotellin ovelle pääsee ajamaan autolla, jos sellaiselle tulee tarve. Myös check in on hoidettu hyvin, sillä vaikka aulassa oli paljon ihmisiä jonottamassa vastaanottovirkailijan tiskille, me kirjauduimme automaatin avulla sisään ihan hetkessä ja kävelimme pitkän jonon ohitse hisseille. Huonekortinkin pystyi aktivoimaan itse, tajuttoman kätevää! Nousimme hissillä kerrokseen numero 9 ja meitä kohtasi vatsanpohjaa kutkuttava näkymä.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Tampere, Holiday Club Tampereen Kehräämö

“Ihan hotellin vieressä on Angry Birds -leikkipuisto, jonne on helppo kipitellä huoneesta kuluttamaan aikaa. Isompien lasten kanssa taas voi vuokrata vaikkapa pyörät ja lähteä polkemaan. Läheltäkin löytyy tekemistä, sillä kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, Särkänniemi on ihan järven toisella puolella.  Liput kannattaa ostaa ennakkoon hotellin respasta, siinä säästää vähän rahaakin. Tampereen keskustassa taas on mm. Pikku Kakkosen puisto, liikennepuisto ja parikin kivaa museota ipanoille. Varsinkin Vakoilumuseo ja Muumimuseo ovat vierailemisen arvoisia, jos ne sattuvat olemaan auki.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Turku, Hotel Kakola

“Paikan historiasta riittäisi kerrottavaa vuoden jokaiselle päivälle. Oman kierroksemme jälkeen nautiskelimme Viinitupa Hilariuksessa salaatit ja siirryimme tutustumaan itse hotelliin.  Standard Twin -huoneestamme näkyi upeasti Turku, ja huoneen yksityiskohdat pitivät kokoajan mielessä sen, missä nukuimme. Useista vanhoista vankiselleistä koostuvassa hotellihuoneessa. Jos en väärin muista, huoneemme oli kolmen vankisellin kokoinen eli 18-neliöinen. Jokaisessa sellissä asui useita miehiä yhdessä ja aamulla haju oli kuulemma aikamoinen, kun yöksi lukittu ovi jälleen avattiin.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Hyvinkää, Hotel Sveitsi

“Junalla Helsingistä kestää 50 minuuttia, ja juna-asemalta tulee vielä bussi suoraan hotellin eteen. Hotelli on siis monella tavalla helppo löytää, ja listasin alle syitä, miksi sinne kannattaa lähteä perheen, rakkaan tai ystävien kanssa. Hotellihuone oli viihtyisä. Sieltä löytyi kaksi isoa ja yksi pieni sänky. Työnsimme sängyt yhteen huoneen nurkkaan, koska uusi paikka voi tuntua lapsesta jännittävältä paikalta nukkua. Kylppärin perällä ollut kylpyamme taisi olla minun ja Nöpsyn suosikki huoneessa. Kylpyammeen lisäksi sänkyjen takana olevat luontoaiheiset tapetit loivat rauhoittavan tunnelman. Välillä istahdin työpöydän ääreen ihailemaan sisäpihan Piha-terassin valoja, jotka huoneeseemme pimeässä ihanasti loistivat.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista täältä tai täältä tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Koli, Break Sokos Hoteli Koli Kylä

“Lähestyessämme punasävyistä kompleksia mietin, kuinka hotelli on todellakin sekä portti kansallispuistoon että Kolin kylän keskipiste. Ulkomuodoltaan se sopii muiden punasävyisten rakennusten joukkoon täydellisesti. Astuttuani sisään sain onnekseni todeta, että myös hotellin tunnelma oli juuri sitä, mitä lomakylältä kaipasin: kutsuva, luonnonmukainen ja kodikas. Tahdot varmaankin jo kuulla, miksi tässä 23.6. ovensa avanneessa hotellissa kannattaa vierailla? En aio antaa siihen syytä, vaan annan niitä kymmenen!”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Karjalohja, Lohja Spa & Resort

“Karjalohjalle ajelee omalla autolla Helsingistä vajaan tunnin verran kauniista maisemista nauttien, bussilla pääkaupungistamme kestää yhdellä vaihdolla himpun alle kaksi tuntia. Kylpylähotelli sijaitsee kauniin Lohjanjärven rannalla rauhallisella alueella. Hotellissa voi yöpyä päätalossa, rinnetaloissa tai uusissa rantataloissa. Varsinkin nyt syksyllä nuo viimeksi mainitut ovat parhaimmillaan. Niistä näkee järvelle ja tuntee majoittuvansa omassa rauhassa. Päätaloon on pihan poikki silti lyhyt matka ruokailemaan ja kylpylään.”

➡️ Lue blogipostaukseni hotellista tai klikkaa hotellin kotisivuille.

Kalajoki, Villatone

“Omalla saunalla, majoitustiloilla jopa 8 hengelle ja kahdella vessalla varusteltu mökki löytyi rehellisesti sanoen vähän vahingossa. Hiekkasärkkien läheisyydessä on niin paljon majoitusvaihtoehtoja, että lähes kaikista on rannalle lyhyt matka. Äitinä annan kiitosta siitä, että lapsiperheet on huomioitu aivan erityisesti, sillä rappusiin löytyy turvaportti, keittiöön on syöttötuoli, vessassa on potta ja alakerran makuuhuoneessa oli vielä retkisänky. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tästä! Villatone on täydellinen majoitus perheille, joilla on pieni lapsi tai useampi. Sänkyjä voi siirtää yhteen, joten perhepetikin on helppo luoda. (Poikaystäväni ei  muuten ihmettele enää, miksi pakkaan aina nippusiteitä mukaan.)”

➡️ Lue blogipostaukseni mökistä tai klikkaa mökin varaussivuille.

Onko mikään näistä matkakohteista tai majoituksista tuttu? 🧳