KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MINI / LAAKKONEN

Oletko koskaan koeajanut autoa? En minäkään ennen viime viikonloppua. Silloin vaihdoimme yhden viikonlopun ajaksi mustan MINI Countrymanimme minulle tätä blogiyhteistyötä varten koeajoon annettuun vaaleaan MINI Clubmaniin. Tarkalleen ottaen auto on malliltaan MINI Clubman Cooper SD Business, mutta sanan MINI kohdalla alan aina hymyillä ja loppu menee ohi korvien. Sain toivoa viikonlopun MINIreissua varten automallia ja pyysin jotakin aivan muuta kuin oma automme olisi. Sellaisen myös sain, vaikka onneksi tuttujakin elementtejä oli autossa paljon läsnä.

Tunnustan heti alkuun, etten aja paljon autoa. Helsingin keskustassa en ole suostunut ajamaan koskaan. Inssini suoritin aikanaan Tampereella, joten jättiristeykset, raitiovaunut ja kaikki muu outo tuntuu maalaistytöstä pelottavalta. Mieheni tietää tämän eikä pakota minua ajamaan. Paitsi Countrymaniamme Rovaniemen keskustassa. Ja nyt MINI Clubmania, koska sain tehtäväkseni lähteä MINIreissulle haluamaani kohteeseen. Ennen kuin rullaatte alemmas jännittäen, montako lommoa aiheutin autoon, katsohan tuosta alta video reissustamme. Se kestää vain minuutin, joten ehdit kyllä hyvin. Muista klikata video isoksi!

Ajelimme Hämeenlinnaan päätyen lopulta hetken mielijohteesta Pälkäneelle Sappeen laskettelukeskukseen. Nautiskelimme mieheni kanssa siitä, että olimme taas kaksin. Vain me ja MINI Clubman. Ihastuin ajaessani erityisesti siihen, että tuulilasin eteen nousevassa läpinäkyvässä näytössä oli koko ajan alueen nopeusrajoitus näkyvillä. Olen juuri sellainen hajamielinen tollo, joka alkaa yhtäkkiä miettiä, ajaako 80-alueella, taajamassa vaiko pikkutiellä, jolla rajoitus on 30. Koska ajan vähän, stressaan ajamisesta joka kerta. Jännitän niin, että hartiani nousevat korviin. Kytkinkin heti iPhoneni autoon, kuten omankin automme kanssa voi tehdä, ja jatkoin tutun kuuntelukirjani parissa. Ajaminen tuli lihasmuistista ja jotenkin automaattisesti, kun ei koko ajan miettinyt, että APUA, nyt ajan autoa.

Puhelimen liittämisessä MINI-autoon on muitakin etuja. Esimerkiksi puhelimessa voi puhua ilman mitään handsfree-laitetta, sillä puheluun voi vastata niin, että puhelu on “kaiuttimessa”. Poikamme soittaessa voimme jutella hänelle mieheni kanssa molemmat ja melkeinpä samaan aikaan. Radiokanaviakaan ei tarvitse selata ja puhista aina, kun jossakin soi taas Roope Salminen, sillä Spotifysta voi painaa pyörimään Vesalan levyn tai vaikka Suomi-hitit akustisina versioina.

Vaalea MINI Clubman rullasi kohti Sappeen rinteitä hienosti. Mies napsautti välillä päälle urheilullisen SPORT-moodin, jolloin auton koristevalaistus muuttui hetkeksi ärhäkän punaiseksi ja auto lähti sähäkämmin liikkeelle, kun painoi kaasua, minkä jälkeen minä tietysti mulkaisin miestä ja vaihdoin takaisin taloudellisemman GREEN-tilan. Testiautossamme oli automaattivaihteet, mutta omalla kaasutuksellakin voi toki vaikuttaa kulutukseen. GREEN-tilassa auto kuitenkin pyrkii vaihtamaan vaihteet niin, että ajaminen on mahdollisimman järkevää eli polttoainetta säästyy.

MINIreissun aikana ympäristöä saastutti eniten minun ääneni, joka raikui kirkkaana ja kuulaana pitkin perherinnettä, kun kiljuin vuorotellen apua, äitiä ja kirosanoja. Ei, ensimmäinen lasku kymmenen vuoden tauon jälkeen ei tullut lihasmuistista. Jonkin ajan jälkeen alkoi kuitenkin sujua. Ainakin lastenrinteessä, jossa en kaatunut enää kertaakaan. Rakas avomieheni, joka nauroi poskilihaksensa kipeäksi remuamiselleni, ajoi meidät lopulta auringonlaskun jälkeen kotiin, sillä jokaiseen lihakseeni sattui niin, että kaikista ajoa helpottavista lisävarustuksista huolimatta olisin kaivannut autoon ääniohjausta, jotta olisin pystynyt ajamaan siinä kunnossa. Pohkeita kramppasi, polvet kehittelivät mustelmia seuraavaksi päiväksi ja kättä jomotti. Auto selvisi MINIreissusta lommotta, minä en.

Seuraavaksi MINIreissulle lähtee Muotikuiskaaja-blogin Pia. Millaisella MINI-autolla ja minne seuraava bloggaajareissu tehdään, sitä en vielä tiedä. Seuratkaahan siis Idealistan MINIreissut sivua, niin löydätte vanhempia koeajopostauksia ja pysytte samalla kartalla, kenen hallussa MINI kulloinkin on.

VARAA KOE-AJO TÄMÄN LOMAKKEEN KAUTTA! ♥