Härkis, nyhtökaura ja muut kasvissyöjien kaverit ovat toivottavasti tulleet jäädäkseen. Jääkaapissa oli paketti härkistä odottamassa inspiraatiota, kun törmäsin Saran reseptiin. Härkis-resepti tai lähinnä kiinnostavan sellaisen löytäminen tuotti ongelmia, koska suurin osa googlen tarjoamasta materiaalista oli pastakastikkeita tai erilaisia versioita lasagneista. Saran paprikaohje kolahti heti, ja koska kesäkurpitsa on ihanaa, halusin täyttää värikkään paprikakolmikon ihan ehdottomasti juuri tällä kasvisseoksella. Chili jäi pois, koska naperokin ruokaili kanssamme.

Härkis-uunipaprikat

1 sipuli

puolikas kesäkurpitsa

125 g härkistä (eli puolikas paketti)

kolme isoa paprikaa

100 g fetajuustoa

puoli purkkia pippuriruokakermaa

juustoraastetta

suolaa

pippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuullota sipuli ja kesäkurpitsa (+chili) tilkassa öljyä. Lisää härkis ja sekoittele. Lisää pippurikermaa ja feta- tai salaattijuusto. Keittele miedolla lämmöllä niin pitkään, että seos on tarpeeksi paksua täytteeksi. Näin myös härkäpapuvalmiste ehtii samalla imeä itseensä paljon makuja. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pese paprikat, puolita ne ja täytä härkisseoksella. Kuorruta paprikat vielä lopuksi juustoraasteella ja laita voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa, kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Minulla siihen meni n. 10 minuuttia! :)

Psst! Paprikat jäivät sen verran koviksi, että niitä ehkä kannattaa paahtaa ennen täyttämistä uunissa vartin verran.