KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-RUOAN KANSSA

     

Kasvissosekeitto, nyhtökauraburgeri, falafelit ja porkkala. Siinäpä muutama herkullinen kasvisruoka, jota kannattaa kokeilla. Kasviskeskiviikko on konsepti, joka saisi rantautua meidän perheeseemme vaikka ihan lopullisesti. Se on myös tämänkertaisen yhteistyöpostaukseni teema, joten kasvisruokareseptejä etsivien kannattaa jäädä lukemaan lisää. Huomasitteko, että 4.1. ilmeistyi K-Ruoka -lehti, jossa oli useampi kasvisruokaresepti? Eikä siis mitään herne-maissi-paprika -keittoa, vaan ruokaohjeita, joissa raaka-aineilla ja mausteilla on todellakin väliä. Tuo pakastevihanneskeitto ei muuten ollut vitsi. Lukiossa kasvisruokavaihtoehto oli surullisen usein tuota tasoa, onneksi ajat ovat muuttuneet. Tuon kasvisruokia useamman sisältävän lehden voi lukea tällä sivulla, jos käsiin ei ole eksynyt paperiversiota.

Minä valitsin uuden K-Ruoka -lehden resepteistä kotikeittiööni kokeiluun kotitekoiset hernefalafelit. Myönnän olevani läheisen Fafa’s-ravintolan kanta-asiakas, joten olisi kiva, jos herkullisia kasvispalluroita osaisi tehdä itsekin. Yllätyin, miten vähän outoja raaka-aineita näihin tarvittiin ja miten nopea falafelit oli paistaa. Oikeastaan suurin ongelma oli keksiä, minkä kanssa näitä tarjoaisin. Päädyin lopulta trendikkääseen kasviskulhoon, vaikka astiakaapistani ei löydykään pyöreäpohjaisia kulhoja, joita kai kuuluisi käyttää. Ehkä se maku oli kuitenkin tärkeintä, vaikka toki kaunis kattaus on osa ruokailuhetken nautintoa.

Hernefalafelit (n. 12 kappaletta isohkoja)

1.5 dl hernerouhetta

1.25 dl vettä

0.5 sipulia

1 valkosipulinkynsi

0.25 tl suolaa

0.75 tl juustokuminaa

1 dl lehtipersiljasilppua

0.75 dl kaurajauhoja

1 kananmuna

öljyä (paistamiseen)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä keskenään hernerouhe, vesi, sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot kulhossa. Sekoita vielä lopuksi joukkoon kananmuna. Muotoile massasta varovasti käsin pyöryköitä suoraan kuumalle paistinpannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä. Paistoaika on suunnilleen 10-12 minuuttia, muista käännellä falafeleja välillä tasaisen paistotuloksen saavuttamiseksi. Nauti falafelit esimerkiksi ruokaisan voileivän päällä tai osana kasviskulhoa. Minun kulhostani löytyi mm. halloumia, salaattia, ituja, hummusta, tsatsikia, cashewpähkinöitä ja Srirachaa. Vain taivas on rajana annoksen kasaamisessa! Ruokajuoman valitsin täysin kauniin pullon perusteella, myönnän sen kyllä.

Oletteko te paistaneet itse falafeleja? Millä lisukkeilla syötte niitä yleensä? Myös parhaat valmisfalafel-merkit saa paljastaa kommenttiboksissa! :)