KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ NESCAFÉN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

KAHVI

Olisi outoa kirjoittaa yhteistyöpostaus kahvimerkin kanssa mainitsematta kahvia ensimmäisenä. Toisaalta olisi outoa olla mainitsematta sitä ensimmäisenä, vaikka kyseessä ei olisikaan yhteistyöpostaus. Aloitan kuitenkin ihan jokaisen päivän useammalla kupillisella kahvia ja nyt ei puhuta mistään 1.5 desilitran sivistyneistä kahvikupillisista. Sain itse päättää viimeisen kahvilähettiläspostaukseni aiheen ja halusin tämän olevan yleisempi ja ajankohtaisempi kuin aiemmat aiheet. Jouluhehkutukselta on tuskin kukaan blogiini eksyneistä onnistunut välttymään, sillä se virtaa suonissani, joten tämäkin yhteistyö huipentuu jouluun.

Mutta se kahvi ja kahvin tuoksu. Minut saa kahvin tuoksulla houkuteltua sängystä ylös vaikka kuinka aikaisin ja kuinka lyhyiden yöunien jälkeen tahansa. Jouluaamuna kahvintuoksu merkitsee sitä, että aamuvirkut alkavat valmistella aamupuuroa. Iltapäiväkahvit nautiskellaan sohvalla konvehtirasia sylissä piirrettyjä telkkarista katsoen. Oi, näytetäänköhän tänä jouluna Joulupukki ja noitarumpu? Onneksi sen voi katsoa Netflixistä, jos joku on suunnitellut joulun tv-kattauksen huonosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

GLÖGI

Glögi on niin tuhottoman makeaa, etten juurikaan juo sitä, mutta glögin tuoksussa on jotakin huumaavaa. Rakastan mausteisia tuoksuja, joten se saattaa selittää tämän intohimon. Jos juon glögiä, juon sitä pienen mukillisen ja ehdottomasti vaaleana. Tummista glögeistä vain yksi pienemmän merkin luomuglögi on läpäissyt tiukan seulani. Tänä vuonna turvaudun todennäköisesti vähemmän makeaaan, alusta asti itsetehtyyn inkivääriglögiin. Tosin alkoholittomana versiona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

PIPARKAKKU

Melkein tukehdun omaan kuolaani, kun alan miettiä neilikan, pomeranssinkuoren, kanelin ja muiden piparkakkumausteiden oleellisen osasten muodostamaa jumalaista tuoksua. Piparkakkutaikina on ihanaa raakana, puolikypsänä ja melkein palaneena. Silloin se on minun asteikollani ihanan rapeaa. Rakastan sen tuoksua yhtä paljon siinä vaiheessa, kun taikinaa vasta keitetään kattilassa, kuin siinä vaiheessa, kun valmiit piparit vedetään ulos uunista. Parhaat piparit paistetaan joko tällä tai vielä mieluummin tällä reseptillä. Kokeilkaa maustepippuria piparkakkutaikinaan, luvatkaa se minulle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

VANILJA

Vanilja on oleellinen osa jouluperinteitämme, sillä jouluaamun riisipuurosta tulee vuosi toisensa jälkeen valmistettua illaksi herkullinen jälkiruoka. Kylmään puuroon sekoitetaan joko vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai valmista vaniljavispiä ja tämä herkku nautiskellaan sitten sekahedelmäsopan kanssa. Päälle sopivat paahdetut mantelilastut. Kannattaa keittää aamulla tahallaan liian iso puurokattilallinen, ette tule katumaan.

Vaniljan ja kahvin liittoa rakastaville taas vinkkaan NESCAFÉ Café Vanillasta. Vaniljainen latte on nimittäin äärettömän nopea valmistaa. Annospussin jauhe sekoitetaan kuumaan veteen ja herkullisella maitovaahdolla koristeltu kahvijuoma on valmis muutamassa sekunnissa. Tämän helpompaa ei voisi lämpimän erikoiskahvin valmistaminen enää olla. Katsokaa vaikka video Instagramistani! En käytä kahvissani sokeria, joten tämä herkku on minulle kuin jälkiruoka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos kaikille kahvikissoille ja -kolleille, jotka olette seuranneet matkaani kahvilähettiläänä. Ja hyvää joulun odotusta! :)