KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / BREAK SOKOS HOTEL KOLI KYLÄ

Tervetuloa! Break Sokos Hotel Koli Kylä on auki. Lähestyessämme punasävyistä kompleksia mietin, kuinka hotelli on todellakin sekä portti kansallispuistoon että Kolin kylän keskipiste. Ulkomuodoltaan se sopii muiden punasävyisten rakennusten joukkoon täydellisesti. Astuttuani sisään sain onnekseni todeta, että myös hotellin tunnelma oli juuri sitä, mitä lomakylältä kaipasin: kutsuva, luonnonmukainen ja kodikas. Tahdot varmaankin jo kuulla, miksi tässä 23.6. ovensa avanneessa hotellissa kannattaa vierailla? En aio antaa siihen syytä, vaan annan niitä kymmenen! Yhdestoista bonus-syy on se, että S-etukortilla saa jopa 25 % päivän hinnasta Sokos Hotelleissa.

10 syytä varata Break Sokos Hotel Koli Kylä -hotelliloma:

1. Hauskat ja funktionaaliset perhehuoneet

Yksikään kerros ei ole samanlainen toisen kanssa tässä hotellissa. Hotellin kerros kerrokselta vaihtuva tunnelma vie Kolin erilaisiin vuodenaikoihin. Tunnelmat vaihtelevat kevään aamusumuisista kuusimetsistä Kolin tykkylumisille huipuille, joilla me saimme majoittua. Viileän vaalea huone oli mieleeni, sillä rakastan nukkua viileässä ja ilmastoinnin ohella huoneen värityksellä on vaikutusta siihen, kuinka viileältä se tuntuu. Siinä, missä minä nautin rauhoittumisesta, perheen juniori seikkailee. Huoneesta löytyvät puolapuut ja hauskaan paikkaan sijoitettu ylimääräinen vuode olivat siinä puuhassa avuksi. Erityiskiitos suihkutuotteista, jotka ovat kotimaisen Lumenen.

2. Hotellia ympäröivä puhdas luonto

En tiedä, montako askelta hotellin ovelta tarvitsee ottaa, kun jo löytää itsensä keskeltä vihreintä luontoa. Puhutaan ehkä kymmenistä? Break Sokos Hotel Koli Kylä sopii aktiiviliikkujalle, joten tiesin poikaystäväni viihtyvän. Tuo 8-vuotias digiajan kasvatti vähän mietitytti, mutta nähtyäni hänet kahlaamassa purossa tiesin tuoneeni lapsen oikeaan paikkaan. Ihailimme yhdessä kirkasta vettä ja meitä ympäröivää vihreyttä.

3. Hotellin Tervaskanto-ravintolan yksityiskohdat (ja valkosipulileipäannos!)

Hahaa, valkosipulifani iskee jälleen! Haluaisin kehua sivistyneesti vain hotellin alakerroksen Tervaskanto-ravintolan maanläheistä sisustusta ja rauhallista sävymaailmaa, mutta en voi julkaista tätä blogipostausta mainitsematta alkuruokalistalta löytyvää valkosipulileipäannosta. Vegaaniseen annokseen kuuluu paahdettua hapanjuurileipää, valkosipulimajoneesia ja paahdettua valkosipulia niin paljon, että kieltä melkein kirveli. Jumalaista! Minun kasvispastani oli herkullinen, mutta ei niin kuvauksellinen. Koko menun voin kurkistaa täältä. Kiinnitäthän myös huomiota kuohuviinilasin suloiseen reunaan tuossa yllä olevassa kuvassa?

4. Hauska kiskohissi Break Sokos Hoteli Kolin etuovelle

Hetkinen, mikäs tämä melkein samanniminen hotelli on? Annapa, kun kerron! Kylä-hotellin lähistöltä löytyy nimittäin Break Sokos Hotel Koli, jonka ovelle voi nousta rappuset tai ajaa kiskohissillä. Maksuton hissi liikkuu rauhallisesti ja kyydissä ehtii hyvin ihailla maisemia. Mutta miksi tuonne toiselle hotellille pitäisi mennä? Sieltä löytyy mm. Koli Relax Spa -kylpylä (siitä lisää alempana) ja Grill it! -ravintola. Lisäksi tämän toisen hotellin edestä lähtee sekä vaellusreittejä että hieman erilainen hissi. Siitä lisää seuraavaksi!

5. (Äidille vähän liian) jännittävä maisemahissi

Ei hyvää päivää, miten korkeella me ollaan… Pidä kiinni! KAHDELLA KÄDELLÄ!” Siinä lyhyt ote kaikesta siitä, mitä päästelin pihalle 10.6.-20.8.2023 välillä toiminnassa olevan maisemahissin kyydissä. Minä pelkäsin kuolevani 770 metrin matkan aikana, lapsi kertoi hissipäivän olevan hänen elämänsä paras. Korkeuseroa kertyi matkan aikana 220 metriä ja siltä tuo matka tuntuikin. Ipana meni vielä toisen kierroksen poikaystäväni kanssa ja nautiskeli näköalasta Pieliselle täysin rinnoin. Maksullisen hissin yläpäässä on sekä Kolin luontokeskus Ukko että Break Sokos Hotel Koli (eli ei se, jossa yövyimme) ja alapäässä taas Rinnetupa, jossa vietetään mm. grilli-iltoja.

6. Hotellin uskomaton varustelu

Olin tyytyväinen, kun huomasin hotellimme aulassa lasten kiipeilyseinän ja pihasta löytyvän leikkipaikan sekä vuokrapyöriä, mutta leukani loksahti maahan, kun sain selville, että hotellin yhteydessä on myös fysioterapeutin vastaanotto. Ja tislaamo! Jos lähtee pois hotellilta, Kolin alueella on lukuisia ohjelmapalveluyrittäjiä, jotka toteuttavat erilaisia ryhmäaktiviteetteja. Kesällä ohjelmassa on esimerkiksi mönkijäsafarit, pyörä-, patikointi-, melonta-, vene  ja luolaseikkailuretket. Talvella taas tarjolla on mm. maastohiihtoa, moottorikelkkasafareita, pilkki-, lumikenkä- ja huskyretkiä. Täällähän saisi kulumaan kokonaisen viikon kevyesti ja mihin vuodenaikaan tahansa.

7. Sopivan mittainen Huippujen kierros lapsiperheille

Oikeasti tuossa väliotsikossa pitäisi lukea “lapsiperheille ja selkävaivaisille”, sillä kuukausia jatkuneen selkäkipuni vuoksi en voinut lähteä pitkille reiteille, vaikka mieli teki. Onneksi akuuttiin luontoretkihimoon auttoi n. 1,5 kilometriä pitkä Huippujen kierros, jonka varrella näki kätevästi kolme tunnettua huippua: Akka-Kolin, Paha-Kolin ja Ukko-Kolin. Lapsi nappasi Ukko-Kolin huipulta papalleen tuliaisiksi kiven, koska tietää isäni rakastavan nähtävyyksiä. Eväät retkille voi muuten ostaa esimerkiksi hotellin Puronmutka Bar & Cafe -kahvilasta.

8. Naapurihotellin Koli Relax Spa

Jos kysyisit, en osaisi valita suosikkiasiaani Break Sokos Hotel Kolin kylpylästä. Kylmäallas (+7 astetta, ah) auttoi selkäkipuun, ulkona olevasta paljusta oli parhaat näkymät, poreallas oli ihanan lämmin ja musiikkiallas aiheutti kylmät väreet, kun siinä kelluessa veden alla soi Finlandia. Poikaystävä ihastui paljuun ja lasta taas ei meinannut saada pois erikoissuihkusta, jossa pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu seistä esimerkiksi trooppisessa myrkyssä tai viileässä kesäsateessa. Koli Relax Spa, palaamme takuulla!

9. Vahingossa löytynyt pieni kirjasto

Palasimme metsästä hotellillemme ensimmäisenä matkapäivänä, kun huomasin yllättäen matkalla pienen, punaisen mökin täynnä kirjoja. Sieltä sai ottaa vapaasti luettavaa ja sinne sai jättää omia kirjoja. Harmi, että Stephen Kingin uusin oli minulla vielä kesken, muuten olisin jättänyt Gwendyn jollekin onnekkaalle luettavaksi. Tämä oli jälleen muuten yksi paikka, josta en melkein saanut lasta lähtemään pois. Onneksi oli ruoka-aika lähellä ja kova nälkä.

10. Break Sokos Hotel Kolin Grill It! ja sen mocktailit

Ruokailimme ensimmäisenä iltana omalla hotellillamme ja seuraavana “naapurihotellilla”. Seurueessamme pidettiin erityisesti lehtipihvistä, lasten burgerista sekä pavlovasta. Pääruoat katosivat niin äkkiä, etten saanut niistä kunnon kuvia. Kurkista siksi kuvallinen menu täältä. Ruoka oli erinomaista, mutta isoimmat kiitokset tahtoisin antaa juomalistasta. Ei nimittäin ole mitenkään itsestään selvää, että ravintola tarjoilee sekä mocktaileja että holittomia viinejä. Joka viinikategoriasta löytyi yksi tai jopa useampi 0%-vaihtoehto eli alkoholittomana pystyi tilaamaan kuohu-, valko- tai punaviiniä täydentämään ruokaelämystä.

Joko Koli on koettu vai varataanko huone Break Sokos Hotel Koli Kylä -hotellista? 🏨