OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenta! Palasin Blog Unionin blogipikkujouluista jo ennen puoltayötä kotiin, joten olo ei ole kovin kuollut. Vähän vaan väsyttää, sillä kaksi siideriä ja lasillinen valkoviiniä vievät näköjään nykyään yöuneni. Kiitos lähestyvän keski-iän. Tänään lähdemme maalle viettämään joulua. Siis minä ja poika lähdemme, sillä miehelläni on vielä töitä. No, koska ei olisi. Vaikka lähden jouluaatoksi muualle, tahdoin kotiimme mahdollisimman paljon joulutunnelmaa. Siksi vaihdoin parisänkyymme eilen jouluiset pussilakanat. Vaaleat lakanat on tilattu joskus vuosia sitten, siis silloin, kun asuin vielä Jyväskylässä, H&M:n nettikaupasta, mutta rakastan niitä edelleen. Valkoiset lakanat ovat pehmenneet käytössä aivan ihaniksi. Mutta hetkonen, mikäs tuolla peiton alla liikkui? Jotakin komeaa, jolla on päässä jotakin punaista. Hetkonen, onko se tonttulakki? Ja hetkonen, onko se Antti Tuiskun Petokesä-kirja?!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikö ole huikea kirja? Ystävältäni Nooralta joululahjaksi saamani Antti Tuiskun Petokesä-kirja on  näköjään sekin joulutunnelmissa peiton alla. Sain avata lahjani poikkeuksellisesti jo ennen ennen jouluaattoa, sillä Noora halusi, että minulla oli flunssassa lukemista. Ei varmaankaan tarvitse sanoa, ettei minulla silti ollut aikaa lukea kirjaa? Olimme Norpan kanssa kesällä Tammerfesteillä katsomassa Anttia yhdessä ja kappas – juuri kyseisistä festareista kertovalla sivulla on minulle pyydetty Antin nimmari. Kirjan etusivulla on vielä Nooran sinne liimaama kuva, jossa Antti kirjoittaa minulle nimmariaan. Tämän joululahja kolahti ja kovaa. Kiitos Noora ja kiitos Antti siitä, ette olette niin ihania!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vielä pitäisi pakata vähän ja siivota olohuone joulukuntoon ennen lähtöä junalle. Aloin vaan äsken miettiä, millä ihmeellä tuo joulukuusemme selvitään itsekseen, kun se “juo” kaikki vetensä kahdessa päivässä. Kuusenjalka ei mahtunut muovilaatikkoon, jonne sen yritin nostaa ja mietinkin, voisinkin väsätä sille jonkinlaisen kastelujärjestelmän. Ehkäpä ylösalaisin oleva muovipullo, jonka korkiin teen pienen reiän? Tosin pulloja pitäisi olla sitten muutama. Ehkäpä kuusenjalan voisi nostaa jätesäkkiin, jonne laittaa vettä? Mutta kuka takaa, ettei täällä sitten ole vesivahinkoa, kun palaamme? Niinpä. Auttakaa nyt hömppää hädässä! En halua tuon kuusenryökäleen varistavan kaikkia neulasiaan, kun palaamme kotiin. :/