leipajuustosalaatti

1. Ykkössijaa pitää ansaitusti kaikkien aikojen googlatuin reseptini eli leipäjuustosalaatti. Yritin kopioida erään kahvilaketjun tekemään salaattia, jonka ostin usein matkaevääksi, kun junailin itseni Jyväskylästä Toijalaan. Aika hyvän version sainkin lopulta aikaiseksi!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Kakkossijalla on oma suosikkini eli nuudelisalaatti, johon rakastuin tofuteemaviikon aikana. Olen linkittänyt tämän aina pari kertaa vuodessa teille, koska en voi ottaa sitä riskiä, että joku teistä jättäisi tämän kokeilematta. KOKEILKAA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Viime kesän rakkaustarina tiivistyi ihastukseen nimeltä avokadosalaatti. Ajattelin pitkään, ettei pehmoinen avokado toimi salaatissa. Olin hyvin, hyvin väärässä.

mansikkasalaatti

4. Mansikka-melonisalaatti on ystäväni Manun bravuuri, mutta olen jaellut hävyttömästi tätä ohjetta ympäriinsä. Niin hyvä on suolaisen juuston ja makean hedelmän liitto!

fetajuustosalaatti

5. Kreikkalainen maalaissalaatti eli fetasalaatti on klassikko ja ehkä siksi niin hyvää. Mitä rouheammat palat, sitä parempi maku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Jos kammoaa vetistä salaattia, tofusalaatti saattaa nousta uudeksi suosikiksi. Nykyään poistan kurkuista vielä vetisen keskiosan, jolloin salaatista tulee entistäkin parempaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Tomaattisalaatti eli toiselta nimeltään tulinen tomaattisalsa on siitä mukava, että hienolla koostumuksella sitä voi syödä leivän päälle, mutta isompina paloina se menee salaatista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Jos halloumi kyllästyttää ja fetakin tursuaa jo korvista ulos, helppo omena-mozzarellasalaatti on hyvä ehdokas tämän vuoden kesäsalaatiksi.

sinihomejuustosalaatti

9. Hetkeksi jo unholaan vaipunut sinihomejuustosalaatti on tasoa maailman helpoin ja siksi todella herkullinen. Kuvaustaidoissa neiti salaattimestari on onneksi vuosien varrella kehittynyt.

tonnikalapastasalaatti

10. Tonnikala-pastasalaatti on jo vanha kaveri, mutta teen tätä yhä tasaisin väliajoin enkä vähiten siksi, että tuo kastike on her-kul-lis-ta! :)