Vähän kuin taapero tietää, ettei tahmaisen NIVEA-rasvan sotkeminen taulutelevisioon ole hyvä idea, tiesin minäkin, että jos leivon Omar-mustikkapiirakkaa, syön sen kokonaan enkä mahdu enää farkkuihini. Leivoin silti, koska niin se taaperokin olisi silti taiteillut rasvalla. Kiitos vaan Nelliina, kun jaoit ohjeen blogissasi. Tämä oli niin sanotusti vähän liian hyvää. Onneksi tajusin tehdä vain Teema-lautasellisen (16×16 cm), ohjeen mitat on laskettu sitä varten. Jos teet piirakkavuoallisen, tuplaa raaka-aineet.

 

Omar-karkkikuorrutettu mustikkapiirakka

Pohja:

50 g voita sulatettuna

0.5 dl sokeria

0.75 dl kaurahiutaleita

0.75 dl vehnäjauhoja

0.5 tl leivinjauhetta

Päälle:

mustikoita (tuoreita jo uuniin, pakkasesta vasta kypsän pohjan päälle)

3/4 pussia Omar-karamelleja

1.5 dl kuohukermaa

Pane uusi lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjataikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä massa voideltuun vuokaan tasaisesti ohueksi kerrokseksi. Nostele reunoilta vähän korkeammalle. Paista pohjaa suunnilleen 20 minuuttia. Tarkkaile väriä, tavoite on kullanruskea. Kun pohja paistuu, valmista karamellikuorrutus.

Keitä miedolla (itselläni oli 4/9) lämmöllä kermaa ja Omar-karkkeja kattilassa niin, että Omarit sulavat. Keitä sunnilleen 20 minuuttia  kunnes seos alkaa paksuuntua. Sekoita koko ajan. Kippaa kypsän pohjan päälle pakastemustikoita niin, että pohja peittyy kunnolla. Anna karamellin jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen kuin kaadat sen mustikoiden  päälle. Jäähdytä piirakka ja PIILOTA SE, koska kuka tahansa piirakan haistaa ensimmäisenä, myös syö sen! :D