Muistinpa eilen pitkästä aikaa kuvata päivän ruokani. Tähän sunnuntain lohturuokaan varastin idean törkeästi Jonnalta. Joskus vaan se hieman epäesteettisempi mössö maistuu paremmalta kuin mikään upea ruokataideteos. Tällä risotolla melkein selätettiin masentava sunnuntai, ainakin siitä oli suuri apu. Kokeilkaa ihmeessä!:)

Herkkusieni-kesäkurpitsarisotto

8-10 herkkusientä

kesäkurpitsa

1 iso sipuli

1 iso kynsi valkosipulia

3 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

vettä (n. 8 dl)

2 kasvisliemikuutiota

(suolaa)

Kuullota pilkotut sipuli ja valkosipuli kattilassa runsaassa voissa. Heitä paistinpannulle reilusti oliiviöljyä ja lisää sienien ja kesäkurpitsan palaset. Voit lisätä myös ripauksen suolaa. Kiehauta vesi vielä kolmannessa pannussa (ellet omista vedenkeitintä) ja heitä mukaan kasviskuutiot.

Lisää raaka riisi kuullotettujen sipuleiden joukkoon ja lisää valkoviini. Tunnustan, että käytin itse kuohuviiniä, koska sitä sattui olemaan kaapissa valmiina. Kun riisi-sipuliseos kiehuu, lisää joukkoon kasvislientä samalla sekoitellen noin kauhallinen kerrallaan. Oikean koostumuksen saavuttamiseksi anna kauhallisen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäämistä. Jatka näin kunnes riisi on pehmeää. Lisää sienet ja kesäkurpitsa valmiiseen risottoon. Tarkista vielä suola ja ripottele halutessasi päälle parmesaania.