Eilen lämpömittari näytti ulkolämpötilaksi 28 astetta, tänään lämpöä taitaa olla vieläkin enemmän.  Ei siis ole ihme, että mieli tekee jäätelöä. Tosin se tekisi mieli kaataa paidan kaula-aukosta sisään. Kauppaan en jaksa lähteä, joten sekoittelin luovasti omaa jäätelöä. Maidollisia kotijäätelöohjeita kirjoittelin blogiini muutama vuosi sitten. Tämä uusin kokeiluni on maidoton kotijäätelö, joka on todella helppo valmistaa. Sokeriton ohje ei ole suklaajuoman vuoksi, mutta vähäsokerinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VÄHÄN KUIN SNICKERS

2 banaania

2 rkl suklaista mantelimaitoa

2 rkl maapähkinävoita 

Muussaa banaanit. Mitä kypsempiä ne ovat, sitä makeampaa jäätelöstä tulee. Sekoita banaanimuussiin mantelimaito ja sen jälkeen maapähkinävoi, mutta älä sekoita voita mössön joukkoon ihan kokonaan. Sattumat ovat ihania! Tähän ohjeeseen sopisi sekaan myös kaakaonibsit, joista saisi rouskuvaa purutuntumaa. Pane seos kipossa pakastimeen ja sekoita vartin välein. Meillä meni jäätymiseen reilu tunti, mutta jäätymisaika vaihtelee. Todellinen fani ripottelee annoksensa päälle vielä hieman sormisuolaa ja ehkäpä niitä kaakaonibsejäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA